Vad innebär en revisor?

Innehållsförteckning

Vad innebär en revisor?

Vad innebär en revisor?

Detta gör en revisor En revisor är en tjänsteman vars främsta uppgift är att verifiera bokföringen i ett företag, en organisation, förening eller myndighet. Rent konkret innebär detta att granska bolagets årsredovisning, bokföring och styrelsens och VD:ns förvaltning.

Vad debiterar en revisor?

Kostnaden för en revisor är något som alla större aktiebolag är nödgade att räkna med årsbudgeten. En revision kan ses som en försäkring för att den information som bolaget uppger om de ekonomiska förhållandena i årsredovisningen verkligen stämmer överens med de reella förhållandena i företaget.

Vad kan man jobba som revisor?

Som revisor granskar du en verksamhets redovisning och förvaltning, det vill säga hur ledningen styr verksamheten. Med hjälp av den information som framgår i redovisningen och i andra ekonomiska rapporter analyserar du om företagets ekonomi är god och om verksamheten bedrivs effektivt.

Vad är revisorns oberoende?

En revisor skall vara oberoende från de parter, intressenter, som kan antas ha finansiellt intresse i det bolaget som revideras och skall inte själv ha ekonomiskt intresse som påverkas av revisionsutfallet. Kraven på revisorns oberoende regleras av ISA 200-standarden samt den nationella revisionslagen.

Hur mycket kostar det att anlita en revisor?

vad kostar en revisor för ett litet företag per år? Ofta kan det gå på mellan 10 000 och 20 000 kronor. Priset för en revisors tjänster kan dock variera beroende på en rad faktorer. Priset påverkas inte minst vad som ska göras, vad som ingår i tjänsten och hur eftertraktad revisorn är.

Vad ingår i revisionsarvode?

Utgifter för revisorns arvode och revision redovisas inom kontogruppen för förvaltningskostnader. Det är idag vanligt att yrkesverksamma revisorer och revisionsbyråer utför viss konsultverksamhet i redovisnings- och skattefrågor vid sidan om själva revisionsverksamheten.

Har revisor ansvar?

Revisorns ansvar är att granska bolagets årsredovisning och bokföring (räkenskapsrevision) samt bolagsledningens förvaltning (förvaltningsrevision) och att därefter periodiskt uttala sig om årsredovisningen och förvaltningen på grundval av den i revisionen genomförda granskningen (9 kap.

Vilka föreningar har krav på revisor?

  • Ekonomiska föreningar, inklusive bostadsrättsföreningar, har krav på revisor. Kravet gäller även för ideella föreningar som är bokföringsskyldiga på grund av näringsverksamhet. I de flesta föreningar utses vid föreningsstämman en medlem i föreningen till förtroendevald revisor, en så kallad lekmannarevisor.

Vem kan kalla sig revisor?

  • Vem som helst kan kalla sig revisor, men auktoriserade och godkända revisorer har sina titlar skyddade enligt revisorslagen (2001:883). ... För de största företagen med någon av dessa bolagsformer gäller ett stärkt krav på revisorn, som måste ha avlagt revisorsexamen och vara auktoriserad av RN.

Vad krävs för att bli auktoriserad revisor?

  • Utbildning. För att bli auktoriserad revisor krävs att du genomfört en teoretisk och praktisk utbildning om totalt sex år samt därefter avlagt ett prov. Den teoretiska utbildningen görs på universitet eller högskola och ska pågå under minst tre år.

Vilken revisor ingår i bolagets förvaltning?

  • I revisorns roll ingår att granska 1 bolagets årsredovisning 2 bokföring 3 styrelsens och vd:ns förvaltning.

Relaterade inlägg: