Är ett i Frankrike?

Innehållsförteckning

Är ett i Frankrike?

Är ett i Frankrike?

Franska runt om i världen Det är inte bara i Frankrike man talar franska. Franskspråkiga länder bidrar med sina subtiliteter till det franska språket.

Hur många språk talas i Frankrike?

Franska
français
Talas iFrankrike, numera världsspråk (se vidare § Geografisk fördelning nedan)
Antal talare80 miljoner (modersmål, 2016) 274 miljoner (uppskattat totalt, 2014)
SpråkfamiljIndoeuropeiska Italiska Romanska Västromanska Galloromanska Langue d'oïl Franska
Officiell status

Var pratar man franska?

Officiellt språk i Frankrike, Belgien, Schweiz, Monaco, Luxemburg, EU, Kanada, Haiti, Vanuatu och 21 länder i Afrika.

Vad är det för religion i Frankrike?

Frankrike är ett övervägande katolskt land. Andelen kyrkligt aktiva har dock minskat avsevärt. Över en tredjedel av invånarna uppger sig sakna religiös tillhörighet. Religionsfrihet garanteras i författningen, men begränsningar i friheten har debatterats på senare år.

Vilka folkgrupper finns det i Frankrike?

Ungefär 70 % av befolkningen är romerska katoliker, 6–7 % muslimer (främst sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % judar, buddhister, med flera. Trots dessa till synes höga siffror är Frankrike i allra högsta grad ett sekulariserat land och religionsutövning är inte vanligare än i till exempel Sverige.

Är franska ett minoritetsspråk?

Endast franska har exempelvis tillåtits inom skolväsendet och således används minoritetsspråken främst inom den privata sfären. ... Franska är det officiella språket men här talas även korsikanska.

Vilka länder i Afrika pratar man franska?

Franska är officiellt språk i 29 länder. Franskan talas som andraspråk av en stor del av befolkningen i dessa länder: Algeriet, Marocko, Mauritius och Tunisien.

Hur många länder kan man prata franska i?

Franska. Tro det eller ej, men franskan är det officiella språket i 25 länder och används därför fortfarande i många internationella sammanhang och i organisationer.

Relaterade inlägg: