Vad för vin till musslor?

Innehållsförteckning

Vad för vin till musslor?

Vad för vin till musslor?

Av vin är Sauvignon Blanc med arom av färska örter ett klassiskt val. Ta exempelvis ett franskt vin från Loire. Muscadet från samma region är ett annat klassiskt musselvin. Eller prova en torr Riesling som också den fungerar fint tillsammans med musslor.

Är blåmusslor gott?

Gott till musslor är ett gott bröd som baguette eller vitlöksbröd. I Belgien har man pommes frites till musslorna vilket är mycket gott. Musslorna kan serveras direkt ur grytan om den är fin. Det finns fina grytor som är för musslor man kan servera direkt ur om man vill.

Hur äter man moules frites?

Plus en bit bröd. När man äter musslor som i Belgien med pommes frites på gatan kan man äta med fingrarna, men serveras mat på tallrik ska man i första hand använda bestick. Till ostron kan man ha hjälp av en speciell ostrongaffel, som tar loss musslan från fästet i skalet.

Vad dricka till musslor?

Till musslor passar inte bara vin, öl passar lika bra! Både i och till maten. Prova med en Witbier så som denna Vedett till dina musslor, en Belgisk ljus ale, exempelvis Duvel eller med en Trappistöl, förslagsvis Westmalle Dubbel.

Vad ska man ha för vin till risotto?

Vitt vin till risotto Torrt, friskt vin i lätt stil passar att använda i risotto. Vill du inte använda vin kan du ersätta vinet med lite extra buljong spetsad med citron.

Är blåmusslor nyttiga?

Musslor och ostron är magra livsmedel och källor till bland annat protein, vitamin B12, jod och selen. De är dessutom miljövänliga i och med att de bidrar till att minska övergödning.

Hur vet man om musslor är dåliga?

Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor.

Hur äter man Blåmusslor i skal?

Svar: Musslor i sina skal kan ätas korrekt som du beskriver, med en skalhalva som verktyg för att få ut musslan ur skalet. Sedan kan man sätta gaffeln i musslan och stoppa i gapet, eller använda skalhalvan som sked.

Relaterade inlägg: