Hur kollar man Spindelleder?

Innehållsförteckning

Hur kollar man Spindelleder?

Hur kollar man Spindelleder?

Vad ska du kontrollera eller byta ut när du byter spindelled

  1. Inspektera tillståndet på länkarmens bussningar och byt ut om de är spruckna eller slitna.
  2. Kontrollera inre och yttre styrled för slitage och skador.
  3. Inspektera fjäderbenslager och stötdämparna för läckage skador eller sprickor.

Hur vet man om styrleden är glapp?

Om man inte ser något glapp på dem eller yttre styrleden så kan man be någon att "grabba tag" med handen om den inre styrleden och sedan ruckar ni på hjulet, är det borta då så är det inre styrleden som är glapp.

Hur ofta byter man Spindelled?

Tusentals bilägare måste varje år byta styr- eller spindelleder. Enligt Transportstyrelsens statistik från 2014 är glapp i spindellederna den fjärde vanligaste anmärkningen på besiktningen. Glapp i styrleder kommer som den femte mest vanliga anmärkningen på besiktningen.

Vad kostar det att byta en Spindelled?

Att byta spindelled på Audi A4 kostar 1 558 kr hos Meca. Märkesverkstaden är mer än tre gånger så dyr, där kostar det 5 624 kr. För styrledsbyte inklusive hjulinställning kostar det 6 661 kr på Audiverkstaden, medan Mekonomen tar 3 209 kr för samma reparation. Så kan Audiägaren spara 3 452 kr.

Hur byter man en Spindelled?

Börja med att lossa muttern på krängningshämmarstaget (röd ring). Smörj med mycket rostlösande! Lossa sedan muttern till spindelleden (blå ring). Använd en skiftnyckel till att låsa konan (längst ut, där saxpinnen ska sitta så är den inte rund, utan fyrkantig), dra samtigit med ringnyckel.

Relaterade inlägg: