Vad måste jag berätta för chefen?

Innehållsförteckning

Vad måste jag berätta för chefen?

Vad måste jag berätta för chefen?

Om din chef har berättat någonting för dig kan det kännas tryggare att dela samma information om dig själv, men du är självklart aldrig tvingad till det. Tänk på att kollegor och chefer bara får veta vad du själv väljer att berätta och var också noggrann med dina sekretessinställningar på sociala medier.

Kan inte säga nej till folk?

Öva in en nej-fras Du kan öva in en kort fras som du upprepar när någon försöker övertala dig till något du inte vill. Det kan vara något som ”det fungerar inte för mig” eller ”tyvärr, det kan jag inte”. Så småningom kommer det bli lättare att rent ut säga att du inte vill, kan eller har lust.

När måste jag berätta för min chef att jag är gravid?

Som arbetstagare har du ingen skyldighet att informera din arbetsgivare om att du är gravid förrän du själv vill det. Enligt föräldraledighetslagen ska du däremot anmäla till arbetsgivaren att du vill vara föräldraledig två månader före ledighetens början.

Vad uppskattar chefen?

Expert 1: Först och främst att de gör vad de säger att de ska göra och håller sina löften. Att kunna komma med förslag på förbättringar och lösningar på problem och ha en förmåga att ge och ta feedback – en vilja att utveckla sig själv och andra – är också något jag värdesätter.

Relaterade inlägg: