Hur fungerar tunnelbanan i Stockholm?

Innehållsförteckning

Hur fungerar tunnelbanan i Stockholm?

Hur fungerar tunnelbanan i Stockholm?

Med tunnelbanans kontinuerliga system kan tågen därför packas tätare. Hastighetsbeskeden består av 3 volt 75 Hz mellan rälerna. Så länge inget tåg finns som kortsluter lägger systemet ut 75 Hz kontinuerligt. När ett tåg detekteras, läggs hastighetsbeskedet ut i form av olika typer av sönderhackad spänning.

Är tunnelbanan miljövänlig?

Stockholms kollektivtrafik är en av världens mest miljövänliga. Pendeltåg, tunnelbana och lokalbanor drivs på el från förnybara källor. Alla SL-bussar körs på förnybara drivmedel.

Hur tar man tunnelbana i Stockholm?

Tunnelbana är det smidigaste sättet att ta sig runt i staden. Biljetterna köps på SL-center, tunnelbanespärrar, Pressbyrån, biljettautomater, via SL:s app eller via SMS. En engångsbiljett kostar 50 kronor (37 kronor om du fyller på ett SL istället) och gäller i 75 minuter.

Vad kostar det att åka tunnelbana i Stockholm?

Enkelbiljett kostar 31 kr/person med ett SL Accesskort. Periodbiljetter kan laddas på ett SL Access kort eller köpas som pappersbiljett. Samtliga biljetter kan köpas på Pressbyrån eller andra återförsäljare för SL biljetter.

Vilken tunnelbanelinje är mest trafikerad?

På den hårdast trafikerade järnvägen i Sverige, förbi Gamla stan, är det 24 tåg per riktning och timme, vilket är nära den teoretiska gränsen för det signalsystemet. Styrlogiken till det äldre signalsystemet är inrymd i underjordiska rum, ett för varje station, och består av ett komplex av ihopkopplade reläer.

Hur tar man tunnelbanan?

Du söker och planerar enkelt din resa via SL:s reseapp, SL-Reseplanerare och biljetter. Du kan ladda ner den på Google Play och på App Store. Var köper jag biljetter? Mer information om olika biljett-typer och var du kan köpa biljetter hittar du på SL:s biljettinformation.

Hur många människor åker tunnelbana varje dag?

Varje dag reser närmare 900 000 resenärer med SL-trafiken. SL bedriver trafik med tunnelbana, bussar, pendeltåg, lokalbanor och pendelbåtar i Stockholms län.

Var köper man biljett till tunnelbanan i Stockholm?

Biljetten köper du i en SL Access-automat, som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationer, samt på en del andra ställen i SL-trafiken. Du kan välja att skriva ut den på papper eller ladda den på ett SL Access-kort. Biljett laddad på ett SL Access-kort gäller i 75 minuter från det att du börjar använda den.

Vad kostar ett SL Access kort?

Biljett köpt i automat 25 kr Biljetten köper du i en SL Access-automat, som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationer, samt på en del andra ställen i SL-trafiken.

Relaterade inlägg: