Vad är bra för rosacea?

Innehållsförteckning

Vad är bra för rosacea?

Vad är bra för rosacea?

För att bota de finnar och utslag som uppstår till följd av rosacea finns de receptfria medlen Rosazol och Rozex, som innehåller metronidazol. Kom ihåg att behandlingstiden kan ta flera månader innan resultat syns. Azelainsyra och ivermektin är andra verksamma ämnen som kan förskrivas för att minska problemen.

Är retinol bra för rosacea?

Retinol för känslig hud Retinol passar tyvärr inte alla. Har du en väldigt känslig hud, torr hud, rosacea eller eksem kanske retinol inte är ett alternativ.

Vad ska man undvika att äta när man har rosacea?

Ren och obearbetad mat är det viktigaste i kosten. Så ät både ekologisk och färsk mat och glöm allt om halvfabrikat. Varm mat och dryck är även en orsak till att rosacea uppstår så det kan vara bra att undvika så mycket som möjligt. Ta även bort socker, korn, mejeriprodukter, kaffe, alkohol och stark mat från din kost.

Kan man använda retinol på halsen?

Huden runt ögonen, i mungipan och näsan, samt på din hals är särskilt mottaglig för irritation från retinol. Undvik applicering på eller nära dessa områden, såvida du inte fått någon annan anvisning av din behandlande läkare.

Relaterade inlägg: