Vad ska göras vid Flyttstäd?

Innehållsförteckning

Vad ska göras vid Flyttstäd?

Vad ska göras vid Flyttstäd?

Flyttstäda kök

  • Töm, avfrosta och stäng av kyl och frys i god tid innan du ska städa. ...
  • Torka av kakel eller dina avtorkningsbara väggar.
  • Gör rent i lådor och skåp både invändigt och utvändigt. ...
  • Dra fram spisen och rengör bakom på väggarna och golvet. ...
  • Köksfläkten ska rengöras både invändigt och utvändigt.

Vad kan man förvänta sig av en flyttstädning?

Däremot återfinns ofta flyttstäd som ett krav som åligger säljaren att utföra inför överlåtelsen i det överlåtelseavtal som skrivs mellan köpare och säljare via mäklaren. En bra standard att utgå ifrån är att all smuts och alla fläckar, utöver det som kommer från ålder och nötning, ska städas bort.

Måste jag flyttstäda?

Du är skyldig att städa om det står i kontraktet att flyttstädning ska ske vid avflyttning (vilket det normalt gör). ... Hyresvärden kan dock inte kräva att du ska städa, om det inte alls nämns i kontraktet. Det finns alltså inget stöd i lag för att du ska slippa städa, utan du måste se till ert kontrakt.

Vad ingår i vanlig städ?

Vanliga moment som ingår är till exempel dammsugning, dammtorkning, tömning av papperskorgar, avtorkning av vitvaror och rengöring av badkar. Titta igenom de olika företagens specifikationer och fundera på om du vill ha hjälp med något extra, såsom bäddning av sängar, strykning av kläder eller fönsterputsning.

Vad kan du göra om du inte är nöjd med lägenheten den dagen du flyttar in ex att den förra hyresgästen inte har städat?

Om flyttstädningen är dåligt gjord har hyresvärd eller köpare av bostad rätt att ombesörja städning och begära ekonomisk ersättning av den som flyttar ut.

Relaterade inlägg: