Får mormoner dricka kaffe?

Innehållsförteckning

Får mormoner dricka kaffe?

Får mormoner dricka kaffe?

Mormonerna avstår inte bara från alkohol. Det är också förbjudet att dricka kaffe eller te. – Jag avstår från kaffe därför att jag vill ha konstant kontroll över min kropp i stället för att låta olika kemikalier ta över den. Gud har rått oss till det, säger Aaron.

Vad dricker mormoner?

Kyrkans medlemmar får lära sig att inte dricka någon form av alkohol (se Läran och förbunden 89: 5–7). De får också lära sig att inte dricka ”heta drycker”, vilket betyder kaffe eller någon annan sorts te än örtte (se Läran och förbunden 89: 9), och att inte använda tobak (se Läran och förbunden 89: 8).

Vad betyder det att vara mormon?

Mormonerna kallas medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars heliga. Benämningen har de fått därför att de förutom Bibeln räknar Mormons bok som helig skrift. Joseph Smith tar emot guldplåtarna från ängeln Moroni.

Hur många fruar har en mormon?

Mormonkyrkan publicerar sedan en tid uppgifter på sin webbplats som visar att Joseph Smith hade mellan 30 och 40 fruar, en uppgift som tagits fram efter ”noggranna uppskattningar”, som det står i artikeln. Kyrkan skriver att Smiths äldsta hustru var 56 år och den yngsta bara 14.

Hur ser mormoner på döden?

Hans liv, så som han levde det, är det fullkomliga livet som alla mormoner bör försöka efterlikna. Det är genom Jesus uppståndelse som han frälser människan från döden; han övervann döden och därför kommer även vi att få uppstå. ... Enligt mormonerna börjar inte en människas existens när han eller hon föds till jorden.

Relaterade inlägg: