Vilket land står för mest utsläpp?

Innehållsförteckning

Vilket land står för mest utsläpp?

Vilket land står för mest utsläpp?

Under 2019 uppgick världens totala utsläpp av koldioxid till 38 miljarder ton. Det var en ökning med knappt 1 procent jämfört med 2018. Kina stod för den största ökningen både i procent och antal ton.

Vad släpper ut mest koldioxid i Sverige?

1. SSAB släppte ut 4,55 miljoner ton koldioxid förra året från kol och koks i masugnarna i Luleå och Oxelösund. Det är cirka 11 procent av Sveriges koldioxidutsläpp.

Vilka tre länder släpper ut mest co2?

De största utsläppen kom från USA, EU och Ryssland.

Vilket land har minst utsläpp?

Kina har betydligt lägre utsläpp och ligger ungefär på genomsnittet för en europé. Ett tredje perspektiv på utsläpp är är att sammanställa de totala historiska utsläppen, se kartan nedan. Här står USA ensam på förstaplats, följt av Kina och Ryssland.

Vilka städer släpper ut mest koldioxid?

Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping släpper ut långt mer växthusgaser än det globala genomsnittet. Dessutom är utsläppen långt över statistiken som städerna redovisar, enligt en ny rapport.

Vilket land släpper ut mest koldioxid i världen?

I Annex 1 är det USA och EU som svarar för de största utsläppen av växthusgaser. USA:s utsläpp uppgick år 2019 till knappt 6 600 miljoner ton koldioxidekvivalenter medan utsläppen från EU uppgick till runt 4 000 miljoner ton. Utsläppen av växthusgaser inom EU har minskat med 28 procent sedan 1990.

Vilken är världens största miljöbov?

Kina är världens största miljöbov – och ökar sina utsläpp.

Relaterade inlägg: