Hur gör man kroppen basisk?

Innehållsförteckning

Hur gör man kroppen basisk?

Hur gör man kroppen basisk?

Vi bör äta upp till 75% basbildande mat som frukter och grönsaker, bär, örter och alger för att hålla kroppen i balans. Genom att dricka citronvatten 20 minuter innan varje måltid, basar vi upp kroppen (färsk citron vänds i kroppen och blir basiskt) och stimulerar även saltsyraproduktionen.

Hur blir kroppen sur?

För att hålla en god balans i kroppen behöver vi äta cirka 75 procent basbildande mat och max 25 procent syrabildande mat. Basbildande mat har ett pH-värde över 7,0 och höjer kroppens pH-värde när det bryts ned i matsmältningen. Basbildande mat är i princip alla frukter och grönsaker, bär och alger.

Vilka syror finns i kroppen?

Exempel på svaga syror som kan bildas i kroppen är urinsyra, citronsyra och askorbinsyra vilka kan utsöndras direkt genom njurarna via urinen. Exempel på en stark syra är svavelsyra. För att kroppen ska kunna eliminera starka syror krävs en neutralisering, med anledning av det produ- cerar njurarna ammoniak (NH3).

Är apelsiner basiska?

Exempel på livsmedel som är basiska: Grönsaker, rotfrukter, potatis, citron, apelsin, grapefrukt, bär, svamp, bönor, magnesium och kalcium, mm.

Hur får jag rätt pH värde?

Genom att äta en mer basbildande kost och tillföra mer basiska mineraler kan man hjälpa kroppen till en bättre syra-basbalans och ett hälsosamt pH-värde. Under en övergångsfas där man misstänker att det finns mycket lagrad syra att driva ut kan man ta hjälp av ett tillskott som t. ex Basbalans för att göra en bas-kur.

Vad är kroppens normala pH?

Blodets proton-koncentration, alltså pH, är mellan 7,35 och 7,45 pH- enheter. Kroppen försöker upprätthålla detta värde genom noggrann justering som utförs av flera buffrande ämnen och pH-justeringssystem.

Hur får man lågt pH-värde?

Möjliga orsaker är till exempel surt regn och kalkfattig berggrund. Vatten blir ofta mindre surt ju djupare brunnen är, så problemet med lågt pH-värde kan bero på att brunnen är för grund.

Vad betyder det att blodet är surt?

Acidos eller syraförgiftning är inom medicin beteckningen på tillståndet då det arteriella blodets pH-värde sjunker under 7,35. Då pH istället överstiger 7,45 benämns tillståndet alkalos. Acidos kan ha flera olika orsaker. Kraftig acidos är akut livshotande.

Relaterade inlägg: