Vilken bensin till Mercury?

Innehållsförteckning

Vilken bensin till Mercury?

Vilken bensin till Mercury?

SeaFox, Mercury och Tohatsu kan alla användas med det nya e10 bränslet som lanserades i Sverige den 1:a augusti 2021. E10 är bensin som innehåller upp till 10% etanol. Är man bekymrad kan man istället tanka e5 som endast innehåller 5% etanol.

Vad tankar man en båtmotor med?

Yamarin rekommenderar att man använder bensinkvaliteten 98E5, som innehåller högst fem volymprocent etanol, i båtar försedda med fast tank. Försäkra dig alltid om att bränslet lämpar sig för din båtmotor av motortillverkaren.

Vilken bensin till Suzuki båtmotor?

E10 och Suzuki utombordare Med E10 ökas inblandningen av etanol från fem till tio procent i bensinen. Samtliga Suzuki 4-takts utombordare är godkända för E10. När det gäller äldre 2-taktsmotorer så är motorer från 1995 godkända för E10. Vi hänvisar även till motorns instruktionsbok.

Vilken bensin till Evinrude E Tec?

Sedan exakt vilken bensin du blandar den i är inte så petigt, går bra med 95 eller 98 oktan. Eller om du vill vara miljövänlig och lukta lite mindre så köper du Aspen.

Vilka Suzuki utombordare har kamkedja?

Vad skiljer Suzuki´s utombordare från konkurrenterna? – Nästan alla Suzuki har underhållsfri kamkedja istället för kamrem . De större motorerna har även reduktionsväxel som gör att en Suzuki har lite lägre utväxling .

Relaterade inlägg: