Vad ger färgstege?

Innehållsförteckning

Vad ger färgstege?

Vad ger färgstege?

Stege (alla kort på handen kommer i följd, t. ex. 3,4,5,6,7 eller 10, knekt, dam, kung, ess) ger 4 poäng. Färg (alla kort på handen har samma färg, exempelvis hjärter) ger 5 poäng.

Vem får säga Chicago först?

Att ta en Chicago innebär att man vill ta alla stick i omgången för att extra poäng. För att göra en Chicago måste man innan utspelet påbörjas säga ordet “Chicago”. Personen som ska försöka sig på en chicago får då också börja, oavsett vems tur det egentligen var.

Hur många poäng ger färgstege?

I stället för att låta en färgstege ge 8 poäng och ett fyrtal 7 poäng, kan man spela med regeln att färgstegen ska vara värd 11 poäng och att den spelare som ska ha poäng för fyrtalet får välja mellan att själv erhålla 8 poäng eller att nollställa samtliga motspelares poäng.

Vad är en straight flush?

Färgstege (straight flush) Fem kort med valörerna i följd som alla har samma färg. ... Ett specialfall av färgstege är när man har ess som högsta kort, det vill säga AKQJT i samma färg. Denna hand kallas på engelska royal straight flush eller royal flush och är den högsta möjliga pokerhanden överhuvudtaget.

Relaterade inlägg: