Vad betyder ordet färdighet?

Innehållsförteckning

Vad betyder ordet färdighet?

Vad betyder ordet färdighet?

En färdighet är något du kan och är duktig på. En färdighet är något du genom träning har utvecklat och därmed lyckas göra. Andra ord för färdighet kan vara kompetens, förmåga eller kunnande.

Vad är medveten träning?

Att träna medveten närvaro, styra sitt fokus och sin uppmärksamhet, är som att träna en sport, ju mer du övar desto bättre blir du. ... Bli medveten om vad som händer i och runt omkring dig. Stanna upp, se och känna situationen, tankar, känslor, vad som händer i din kropp och ändå våga stå kvar.

Vad betyder övning?

Övning betyder i stort sett samma sak som exercera.

Vad betyder ordet utmärkelse?

En utmärkelse eller ett pris är något som delas ut till en person, eller en grupp, för att uppmärksamma och belöna hedervärda handlingar eller bedrifter. Ofta får pristagaren en penningsumma samt någon form av symbol för utmärkelsen till exempel en statyett, ett diplom eller en medalj.

Vad är hållbar träning?

Det gäller att hitta en balans mellan utmaning och återhämtning. Variation är nyckeln. Täck in styrka, kondition och rörlighet i träningen för att bygga upp kroppen på allsidigt sätt. Det leder till hållbarhet.

Vad betyder tränar?

Träning är metodiska övningar i syfte att förbättra någon färdighet. Ofta avses fysisk träning, men det kan även vara mental träning. ... När det gäller fysisk träning eller träning av något som kräver motoriska färdigheter, sker en motorisk inlärning genom träningen.

Relaterade inlägg: