Hur lång tid att bli av med svamp?

Innehållsförteckning

Hur lång tid att bli av med svamp?

Hur lång tid att bli av med svamp?

Svamp går ofta över av sig själv efter några dagar. Men du kan köpa receptfri medicin på ett apotek om besvären inte går över eller är jobbiga. Använd bara receptfri svampmedicin om du har haft svamp förut, och känner igen besvären.

Vad får man fotsvamp av?

Svampen trivs i fuktiga, varma och instängda miljöer, som täta skor där tårna pressas samman. Likaså ökar risken för fotsvampman går i fuktiga strumpor och skor. Fotsvamp kan spridas genom hudflagor som kan fästa sig på golv, mattor, skor, sängkläder och andra ytor.

Varför får jag hela tiden svamp i underlivet?

Om du har besvär i underlivet och inte är säker på att det är just en svampinfektion bör du söka vård för att en diagnos och utesluta andra, liknande besvär. Sök vård om du har använt receptfria läkemedel mot svamp som inte hjälper eller om du får svamp fler än två gånger under en sexmånadersperiod.

Vad kan det vara om det kliar i underlivet?

Det är vanligt att det kliar runt slidöppningen och på blygdläpparna. De vanligaste orsakerna är svamp i underlivet eller någon form av eksem. Ofta kan du behandla klådan med receptfria läkemedel. Klådan kan ibland bero på en könssjukdom.

Relaterade inlägg: