Vad förväntas av en brudtärna?

Innehållsförteckning

Vad förväntas av en brudtärna?

Vad förväntas av en brudtärna?

Att anordna och planera en möhippa är en stor del i att vara brudtärna. Hjälp kring all bröllopsbestyr, från att hjälpa till vid valet av brudklänning, boka tid hos frisör och ge råd vid bordsplacering. Under vigseln: Hålla i ringen samt brudbuketten vid vigseln och se till att släpet ligger snyggt framme vid altaret.

Hur väljer man tärna?

Välj en brudtärna som du kan lita på och som tycker samma som dig i det mesta. En person som du vet kommer att hjälpa dig med uppgifter inför och under bröllopet. Hon måste kunna ta egna beslut om småsaker och minska stressen för dig som brud.

Vad innebär brudtärna?

Brudtärna är vid ett traditionellt västerländskt kyrkbröllop en kvinna, ofta vän eller nära släkting till bruden, som hjälper bruden, och som under vigseln står vid sidan av altaret då hon ofta håller brudbuketten. Traditionellt förväntas hon hålla tal och även anordna möhippa för den blivande bruden.

Vilka är tärnor?

Val av tärnor Tärnornas uppgift är att följa efter bruden och brudparet till vigseln med ledsagning av marskalkar. Tärnorna är en samling av de viktigaste kvinnorna i brudens liv. Innan du väljer dina tärnor, måste du bestämma hur många du vill ha. Traditionellt har större bröllop fler tärnor.

Vad innebär det att vara tärna?

Din tärna ska fungera som ditt extra öga och öra. Hon ska lyssna på dig och ge dig råd. Hon ska stötta dig och uppmuntra dig. Men tänk på att hon också har ett liv och att det är du och inte hon som ska gifta sig.

Relaterade inlägg: