Vad beskriver mopedens tjänstevikt?

Innehållsförteckning

Vad beskriver mopedens tjänstevikt?

Vad beskriver mopedens tjänstevikt?

Tjänstevikt innefattar mopedens vikt i körbart skick, inklusive bränsle, olja och verktyg. Om mopeden är eldriven räknas inte batteriet med i tjänstevikten. Notera att förare och passagerare inte ingår i tjänstevikten.

Hur brett får man lasta en släpvagn?

Tillåten bredd På gator och allmänna vägar får fordonsbredden inklusive last vara högst 260 cm. Lasten får skjuta ut högst 20 cm utanför fordonet. Om lasten är odelbar, till exempel en båt, får bredden vara upp till 310 cm, förutsatt att ekipaget är utmärkt enligt Transportstyrelsens föreskrifter 2010:141.

Vad ingår i en traktors tjänstevikt?

En A-traktor måste ha minst 60 % av dess tjänstevikt på drivande axel. I tjänstevikt ingår full bränsletank, verktyg, reservhjul och en förare på 70 kg. 4-hjulsdrivna fordon samt fordon med tjänstevikt över 2000 kg omfattas inte av detta krav.

Vad ingår i tjänstevikten i en husvagn?

Tjänstevikt är den vikt som tillverkaren räknar med att fordonet har när man brukar det, förare, bränsle och grundutrustning som reservhjul räknas oftast in. Men det är inte lagstadgat vad som ska räknas med. Dessutom ingår inte alltid extrautrustning som markis eller solceller in.

Hur mycket får man dra med en Dolly?

Högsta tillåtna hastighet vissa fordon och fordonståg
FordonHögsta tillåtna hastighet
Bil med två släpvagnar med låsningsfria bromsar som utgörs av en dolly med tillkopplad påhängsvagn80 km/tim
Motorcykel med en släpvagn80 km/tim
Tung terrängvagn, motorredskap klass I och traktor B50 km/tim

Hur bred får en påkopplad släpvagn vara?

Den får vara max 150 cm bred.

Vad räknas in i tjänstevikt på husbil?

Med ”tjänstevikt” menar transportstyrelsen fordonets sammanlagda vikt i driftfärdigt skick. Det vill säga fordonets vikt inklusive 90 % bränsle, 100% gasol och färskvatten plus förarens vikt på 75 kg.

Vad räknas inte in i bilens tjänstevikt?

Tjänstevikt, vikten (massan) hos ett körklart fordon inklusive 75 kg för förarens vikt, full tank drivmedel, kylvätska, spolarvätska och olja. För motorcyklar och mopeder räknas inte förarens vikt in i tjänstevikten.

Relaterade inlägg: