Kan man dricka bort urinvägsinfektion?

Innehållsförteckning

Kan man dricka bort urinvägsinfektion?

Kan man dricka bort urinvägsinfektion?

Vid de första tecknen på urinvägsinfektion är det bra att dricka mycket – det hjälper kroppen driva ut bakterierna. Många upplever att tranbärsjuice hjälper, men det finns inget vetenskapligt stöd för detta. Det viktigaste är att du får i dig mycket vätska.

Vad ska man dricka om man har urinvägsinfektion?

– Huskurerna vid urinvägsinfektion är som bekant många, och självklart ska du dricka tranbärsjuice, äta ananas och dricka citronvatten om det känns bra för dig! Det viktiga är att vara uppmärksam på symtomen och söka vård om det inte blir bättre.

Kan man ta Alvedon mot urinvägsinfektion?

– Men att vänta och se, i kombination med rikligt vätskeintag och smärtlindring med exempelvis paracetamol, ser vi som en trygg strategi för kvinnor med milda till moderata symtom på urinvägsinfektion, säger Ingvild Vik.

Hur känns UVI?

Ett vanligt tecken på urinvägsinfektion är att det svider i underlivet. Du känner dig kissnödig ofta och kan få en molande värk i nedre delen av magen. En urinvägsinfektion eller UVI kan även ge symptom som trötthet och frusenhet. Äldre personer blir ibland förvirrade – det gäller även vid andra infektioner.

Kan Ipren hjälpa mot urinvägsinfektion?

Men för vanliga okomplicerade nedre urinvägsinfektioner utan feber kan enklare behandlingsalternativ som värme, inflammationsdämpande tabletter (som Ipren) och ökat vätskeintag prövas innan man tar antibiotika.

Relaterade inlägg: