Vilken temperatur ska en hund ha?

Innehållsförteckning

Vilken temperatur ska en hund ha?

Vilken temperatur ska en hund ha?

Normal kroppstemperatur hos hundar ligger mellan 38 och 39 grader, vanligtvis omkring 38,5. Kroppstemperaturen mäts med termometer i ändtarmen. Kontrollera gärna hundens temperatur när den är frisk och är i vila, så du vet vad som är normalt för just din hund.

Varför kan hunden få diarré?

  • Hundar kan få diarré av olika orsaker. I vissa fall är den helt okomplicerad orsakad av till exempel att den ätit något olämpligt, ätit för fort eller för mycket. Har hunden mask, är stressad eller har annan bakomliggande sjukdom som till exempel en virus- eller bakterieinfektion kan detta också ge diarré.

Kan hundar drabbas av diarré och kräkningar?

  • Det är vanligt att hundar drabbas av diarré och/eller kräkningar, vilket ofta är ett symtom på en inflammation i mage och tarm, så kallad akut gastroenterit. Magsjukan kan komma snabbt och försvinner också oftast relativt snabbt. Diarrén kan även vara kronisk, det vill säga att diarrén pågått mer än 2-3 veckor.

Har din hund diarré ger du skonkost?

  • Har din hund endast diarré ger du små regelbundna portioner skonkost (några matskedar varannan timme). Skonkost består till exempel av kokt vit fisk eller kyckling och sönderkokt vitt ris. – Om hunden kräks ska du svälta den i 12 timmar, det vill säga endast låta den dricka vatten, innan du börjar med små portioner skonkost.

Relaterade inlägg: