Vilka ämnen får man meritpoäng för?

Innehållsförteckning

Vilka ämnen får man meritpoäng för?

Vilka ämnen får man meritpoäng för?

Meritvärdet = jämförelsetal + meritpoäng Kurser i moderna språk, matematik och engelska kan ge meritpoäng och kallas meritkurser. För att en kurs ska ge meritpoäng måste man ha lägst betyg E i kursen. Kurser som krävs för särskild behörighet ger inte meritpoäng.

Vad ger e för meritpoäng?

Meritvärdet är summan av dina 16 eller 17 bästa betyg. Det 17:e betyget räknas med ifall du har läst moderna språk. Annars räknas meritvärdet ut på dina 16 bästa betyg.

Hur får man 2.5 meritpoäng?

Du som får gymnasiala betyg enligt Gy11 (Gymnasieexamen från år 2014 och senare) kan få meritpoäng för godkända betyg i gymnasiekurser i moderna språk, engelska och matematik. Som mest kan du totalt 2.5 i merit.

Vad är max meritpoäng gymnasiet?

Den högsta poängen man kan få är 340 vilket betyder att man har A i samtliga ämnen. Har du 17 eller 18 betyg får du stryka ett eller två av de sämsta betygen. Om du läst moderna språk ska du bara räkna bort ett ämne och alltså ha ett meritvärde som består av 17 ämnen.

Vad får man merit för?

Det finns vissa kurser som ger meritpoäng och som man kan lägga till som tex. individuella val. Dessa kurser är engelska 7, vissa kurser i moderna språk och vissa matte kurser. För att få meritpoäng krävs att du har minst ett godkänt betyg i kursen och kurser som krävs för behörighet ger inte meritpoäng.

Vad behöver man för Merit för att komma in på ekonomi?

För att vara behörig till ekonomiprogrammet måste du vara godkänt (minst betyg E) i sammanlagt 12 ämnen inklusive: Svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, geografi, religion och historia. Utöver dessa 7 ämnen ska du även ha godkänt betyg i minst 5 valfria ämnen.

Hur räknar man ut meritpoäng grundskolan?

Ditt meritvärde (Mtv) är summan av dina 16 bästa betyg från grundskolan. Från och med 2014 kan även det 17:e betyget (i Moderna språk som läses inom ramen för språkval) räknas in utöver de 16 betygen och därmed kan man få max 340 Mtv = "poäng som utgör Meritvärde".

Vad är meritpoäng för gymnasiala betyg?

  • Meritpoäng är, alltså, de extrapoängen med vars hjälp man kan höja sitt Meritvärde till max 22.5. Du som får gymnasiala betyg enligt Gy11 (Gymnasieexamen från år 2014 och senare) kan få meritpoäng för godkända betyg i gymnasiekurser i moderna språk, engelska och matematik.

Hur många poäng kan du få för att få betyg i gymnasie?

  • Meritpoäng är, alltså, de extrapoängen med vars hjälp man kan höja sitt Meritvärde till max 22.5. Du som får gymnasiala betyg enligt Gy11 (Gymnasieexamen från år 2014 och senare) kan få meritpoäng för godkända betyg i gymnasiekurser i moderna språk, engelska och matematik. Som mest kan du få totalt 2.5 i merit.

Vad är extrapoäng i gymnasiala betyg från gymnasiet?

  • Det är de extrapoängen som man kan "tjäna" under gymnasiet och som höjer meritvärde av dina gymnasiala betyg. Utan Meritpoäng kan man maximalt uppnå 20.0 i meritvärde från gymnasiet (om man har A-betyg i alla gymnasiala kurser som har betygsskala från F till A).

Relaterade inlägg: