Vilka kurser ingår i naturvetenskapligt basår?

Innehållsförteckning

Vilka kurser ingår i naturvetenskapligt basår?

Vilka kurser ingår i naturvetenskapligt basår?

Tekniskt/naturvetenskapligt basår, Naturvetenskaplig inriktning

  • INNEHÅLL. Basåret omfattar 40 veckors heltidsstudier och följande kurser ingår: Matematik 4, Fysik 1-2, Kemi 1-2 samt Biologi 1-2. ...
  • VIDARE STUDIER. ...
  • BETYG. ...
  • FRÅGOR OM UTBILDNINGEN.

Får man betyg på naturvetenskapligt basår?

Eftersom ett basår är en utbildning på gymnasienivå ger det inga högskolepoäng. Du läser ett basår för att behörighet, betygen du får kan inte påverka ditt meritvärde. Förutom att läsa ett basår kan elever också göra en behörighetskomplettering genom att läsa kurser på komvux alternativt göra prövningar i kurserna.

Hur fungerar naturvetenskapligt basår?

Ett naturvetenskapligt eller tekniskt basår är en möjlighet för dig att komma in på den utbildning som du vill komma in på. ... Framförallt innebär basåret att du pluggar upp de ämnen som du inte har i din behörighet och som krävs för att komma in på utbildningen.

Vad kan man bli efter naturvetenskapligt basår?

Hej, Det naturvetenskapliga basåret passar dig som vill läsa vidare på akademiska program inom exempelvis astronomi, biofysik, biologi, datalogi, fysik, geologi, geovetenskap, kemi, matematik, meteorologi, miljövetenskap, molekylärbiologi och den lärarutbildning som kräver naturvetenskaplig behörighet.

Var finns naturvetenskapligt basår?

Naturvetenskapligt basår vid Stockholms universitet ger dig en raketskjuts in i naturvetenskapen, och de bästa förutsättningarna för vidare universitetsstudier. Basåret riktar sig till dig som vill läsa en av våra naturvetenskaplig utbildningar, men saknar delar av den särskilda behörighet som krävs.

Vilka basår finns det?

Naturvetenskapligt basår, Matematik (ger behörighet Matematik 4) Naturvetenskapligt basår, Fysik (ger behörighet Fysik 2) Naturvetenskapligt basår, Kemi (ger behörighet Kemi 2) Naturvetenskapligt basår, Biologi (ger behörighet Biologi 2)

Får man betyg på basår?

Eftersom det är på gymnasienivå ger det inga högskolepoäng. Oftast innebär ett basår studier i tekniska eller naturvetenskapliga ämnen. Det kan till exempel vara ett år där du läser matematik, kemi, biologi eller fysik. ... Du läser ett basår för att behörighet, betygen du får påverkar inte ditt meritvärde.

Får man merit av basår?

Betygen från det tekniska basåret ger behörigheter som gäller till Chalmers och till andra högskolor. Du kan inte använda kursbetygen från basåret för att höja ditt meritvärde från din gymnasieexamen. Kurserna på tekniskt basår ger inga meritpoäng vid ansökan till ny utbildning.

Är det svårt att komma in på naturvetenskapligt basår?

Det naturvetenskapliga basåret är tufft. Förbered dig på detta. Köp gärna böckerna några månader i förväg och slöläs eller gör matematikuppgifter för att komma igång.

Hur många klarar naturvetenskapligt basår?

Hög kvalitet på basåret – Ungefär hälften av studenterna från en behörighetsgivande utbildning går vidare till fortsatta studier på KTH.

Relaterade inlägg: