Varför äter min katt så mycket?

Innehållsförteckning

Varför äter min katt så mycket?

Varför äter min katt så mycket?

En del katter verkar konstant hungriga och på ständig jakt efter mer mat, de lägger följaktligen på sig i vikt. ... - För hungriga katter kan det också ibland hjälpa att ge blötmat, blötmat innehåller mer vätska vilket gör att katten kan äta en större mängd mat och det kan hjälpa katten att känna sig mättare.

Är katter kräsna?

Var inte orolig! Det är vanligt att katter är kräsna. Anledningarna kan vara många men de flesta går tillbaka till kattens artspecifika beteende. Testa våra tips, och om din katt fortfarande vägrar äta vad den serveras, så gå till veterinären eller fråga om råd i någon av våra butiker.

Vad brukar katter äta?

Katter är strikta köttätare och behöver en hög andel animaliskt protein och animaliskt fett i sin diet för att må bra. Men det betyder inte att de bara måste äta kött. Stärkelse är en bra kompletterande energikälla som dessutom ger proteinet utrymme att bygga upp och reparera vävnad.

Hur många gånger om dagen ska man mata en katt?

Särskilt som de rör sig betydligt mindre. För dem rekommenderar vi utfodring en till två gånger per dag. Har man en katt med diagnostiserade magproblem så bör den äta flera mindre måltider per dag istället. Gärna minst tre stycken.

Kan katter äta för mycket?

Många kattägare tror att deras katt behöver mer mat än den egentligen gör. Många katter får därför för mycket att äta. Det kan leda till viktökning och andra hälsoproblem.

Varför är min katt så kräsen?

Om din katt i vanliga fall tycker om torrfoder men helt plötsligt blivit kräsen kanske du måste byta ditt förråd. Eftersom torrfoder absorberar fukt (särskilt när det är varmt) kanske ditt förråd har blivit för gammalt. Om katten har börjat rynka på näsan åt sitt vanliga våtfoder, kan det bero på att det är för kallt.

Relaterade inlägg: