Vad dras nyckelpigor till?

Innehållsförteckning

Vad dras nyckelpigor till?

Vad dras nyckelpigor till?

Locka nyckelpigan med mat Huvudsakligen sådan mat som de gillar. Nyckelpigor äter bara två saker, pollen samt insekter och skadedjur. När den här maten finns i överflöd i din trädgård kommer nyckelpigan att vilja ta sig till dit. Pollenväxterna som nyckelpigan gillar är många.

Vilka växter gillar nyckelpigor?

Tidigt på våren innan bladlössen har börjat utvecklas i större mängd livnär sig nyckelpigan på pollen. Vill du göra det mer trivsamt för nyckelpigan är det bra att se till att det finns tidigblommande växter som till exempel vide, pil, sälg och hassel att tillgå.

Vilka äter nyckelpiga?

Nyckelpigans fiender Nyckelpigan skrämmer ofta iväg andra djur genom att varna med sin gula vätska att de är giftiga. Men det finns fortfarande de djur som gärna äter dom. Grodor, sländor och spindlar är deras största hot, och även andra större insekter.

Hur lockar man till sig nyckelpigor?

Nyckelpigor är nämligen bladlössens naturliga fiender och en enda nyckelpiga kan äta upp till 40 bladlöss per dygn. Ett husmorsknep är att ställa ut glas med sockervatten som kan locka till sig nyckelpigor. Det skadar inte att prova, men givetvis är det ännu bättre att skapa en trädgård där nyckelpigorna trivs.

Kan nyckelpiga bitas?

Kan nyckelpigor bitas? Vissa år är det nyckelpigeår (exempelvis 2009) då det kan förekomma riktiga invasioner av nyckelpigor. Då de svärmar och trängs händer det att de även bits så det gör ont. Annars är det främst bladlössen de biter.

Hur räddar man en nyckelpiga?

Det är korrekt att en nyckelpiga kan dö om du tar den från inomhustemperatur till minusgrader utomhus. De flesta skalbaggar kan överleva temperaturförändringar om det inte är för stora dramatiska förändringar och ditt förslag med kylskåp är ett sätt.

Relaterade inlägg: