Vad hatar sniglar?

Innehållsförteckning

Vad hatar sniglar?

Vad hatar sniglar?

Bland dessa finns lavendel, julros, murgröna, kermesbär, törel och pelargoner. Det finns även en annan grupp växter som sniglarna undviker om det är möjligt, eftersom de smakar illa. Till denna grupp hör pioner, kungsljus, höstflox, röllika och vallmo.

Vad håller sniglar borta?

Lägg gärna "vägar" av grus eller bark i trädgården, eftersom det är svårt för sniglarna att passera, eller strö flis i rabatterna. Mördarsnigeln gillar inte lukten av lavendel och vitlök. Om du planterar dessa i trädgården kan det få en bra effekt. Du kan också lägga kaffesump i komposten.

Hur blir man av med sniglar i växthuset?

Odla växter de inte gillar som barriär; pelargoner, ringblommor, pioner, kermesbär, rabarber och höstflox. Även barrväxter och växter med hårda blad som rhododendron undviks. Strössla ut järnsulfatpreparatet Snigel Effekt, där de håller till. De äter av medlet som de sedan snabbt dör av.

Finns det något bra medel mot sniglar?

SnigelGift Greenline är ett effektivt och giftfritt snigelmedel i kampen mot sniglar i trädgården. Medlet innehåller järnfosfat som gör att sniglarna dör. Snigelgiftet innehåller en patenterad sammansättning som gör att de små kulorna tål en hel del regn och rusk utan att de förlorar effekten.

Hur blir man av med sniglar?

Städa bort lösa föremål, som brädor och dylikt, om det går, och bevaka de kvarvarande noggrant. Sätt upp snigelstaket eller snigelkant runt särskilt utsatta land. Bearbeta jorden så att hålrum, där äggen finns, försvinner. Luckra upp jorden efter regn, så att sniglarna inte kan söka skydd bakom fuktiga jordklumpar.

Vilka blommor tycker sniglarna inte om?

Mördarsniglar äter mycket, men inte allt. Det finns blommor och grödor de faktiskt undviker. Några exempel är doftpelargoner, rosor, pioner, tulpaner, trift och perenner.

Hur blir man av med sniglar i trädgården?

10 tips för att bli av med mördarsniglarna

  1. Klipp huvudet av sniglarna, någon centimeter bakom framändan. ...
  2. Lägg sniglarna i sluten påse i frysen, släng sedan i soporna.
  3. Lägg ut smaksatt järnfosfat i pelletsform. ...
  4. Sätt en plåt med vikt kant intill kompost och odlingslådor. ...
  5. Sätt ut en skål med öl i trädgården.

Vilka grönsaker tycker inte sniglar om?

När det gäller grönsaker finns det nog inga växter som de inte ger sig på även om de verkar ha en förkärlek för, ärter, bönor och sallat. Späda kålväxter gillar de också men större plantor klarar sig bättre. Det verkar som de är mindre begivna på morot, palsternacka och persilja.

Hur blir man av med sniglar i rabatten?

Sätt upp snigelstaket eller snigelkant runt särskilt utsatta land. Bearbeta jorden så att hålrum, där äggen finns, försvinner. Luckra upp jorden efter regn, så att sniglarna inte kan söka skydd bakom fuktiga jordklumpar. Vattna endast på morgonen....

  1. Snigelmedel Natria. ...
  2. Snigelfritt Weibulls. ...
  3. Snigelkant till planteringslåda.

Hur får man bort sniglar med skal?

En metod många anser vara effektiv är att gillra små snigelfällor. Många använder sig av öl när de gillrar denna fälla då doften lockar sniglarna till sig. Du kan skapa denna fälla genom att gräva ner en skål med öl, med endast en liten del av kanten som sticker upp över jorden. Då lockas sniglarna in och de drunknar.

Relaterade inlägg: