Vad tycker marsvin om?

Innehållsförteckning

Vad tycker marsvin om?

Vad tycker marsvin om?

Vad äter ett marsvin? Ett marsvin är liksom hästar och kor ett betande djur. I naturen äter de alltså gräs, ogräs, blad, grenar och växter som de når upp till. När vi har marsvin som husdjur ger man dem hö, grenar och bladgrönsaker för att göra det så likt den naturliga maten som möjligt.

Vad kan man ge marsvin att äta?

Hö är marsvinens basföda och ska utgöra 80% av marsvinens dagliga kost. Torrt och väldoftande hö ska därför alltid finnas i buren. Marsvin har snabb ämnesomsättning och ett långt tarmsystem som behöver hållas igång. Det innebär att de måste äta nästan dygnet runt.

Kan marsvin döda varandra?

Generellt sett är marsvin mycket fredliga djur och de blir ofta mycket fästa vid sina ägare. Två okastrerade hanar kan dock slåss på liv och död med svåra skador som följd.

Vad behöver marsvin i buren?

I buren ska marsvinet ha en hylla eller en bolåda med bomaterial, till exempel halm. Du behöver ett bra strömedel till buren. Spån, halm eller alspån är alternativ som brukar gå hem. Marsvin gillar trygga gömställen – ställ gärna in flera hus och tunnlar i buren, då kan marsvinet välja sin favorit.

Vad säger marsvinet?

Flera pip i rad/kluckar: Det här betyder att marsvinet har roligt och det kallas ibland för ett “kluckande” ljud, liknande det som en höna gör. ... Kuttrar: Det här ljudet betyder att ditt marsvin känner sig tryggt och är ett tecken på tillgivenhet som marsvin gör mot människor som de tycker om och för sina ungar.

Vad äter marsvin i det vilda?

Vilda marsvinsraser (t. ex. Cavia aperea) lever på gräsiga slätter där det finns gott om gräs och annan vegetation som de kan mumsa i sig.

Vad ska man ha i en Marsvinsbur?

Ett billigt och naturligt underlagsmaterial är tidningspapper i botten med ett tjockt lager hö eller halm på. Du kan även använda en handduk, fleece-tyg eller vetbed som skydd mot den hårda botten och fylla på med material som marsvinet kan gräva, ”boa” och gömma sig i.

Relaterade inlägg: