Vad gör man med en övergiven katt?

Innehållsförteckning

Vad gör man med en övergiven katt?

Vad gör man med en övergiven katt?

Om katten inte är märkt och du tror att den är övergiven ska du kontakta länsstyrelsen. Utanför dagtid kan du kontakta polisen som kan besluta om katten ska omhändertas. Polisen kontrollerar då om katten till utseendet och märkning stämmer överens med en som blivit förlustanmäld.

När kan man börja ge kattungar mat?

4-7 veckor När kattungarna är 4-5 veckor gamla är det dags att låta dem vänja sig lite försiktigt vid kattmat. I början brukar det bli ganska så kladdigt men snart inser ungen att den ska äta maten och inte bara kliva runt i den. När de också äter vanligt kattmat, inte bara diar, slutar mamman slicka kattungarna.

Vad ska man göra om man hittar en hemlös katt?

Detta gör du om du hittar en katt

  1. Om katten är mager och hungrig ger du mat och vatten i små portioner. Kontakta en veterinär om du är orolig för kattens hälsa.
  2. Ta reda på om katten är märkt. ...
  3. Anmäl katten till polisen som upphittad.
  4. Annonsera efter kattens ägare.

Kan man ge Barnvälling till kattungar?

Vecka fem till åtta Då kan du pröva att ge kattungarna små portioner av mosad barnmat eller kattmat. Välling, kokt fisk och rå köttfärs går också bra om varit fryst innan. ... Runt vecka 6-8 äter kattungarna riktig kattmat. Torrfoder kan du gärna blöta och du kan fortsätta ge dem välling eller mosad kattmat.

Hur vet man om en katt är övergiven?

Om katten har ett hem i närheten och dyker upp med ett nytt halsband kommer ägaren att höra av sig. Sitter halsbandet däremot kvar efter en tid kan du vara ganska säker på att katten inte varit hemma.

Vem tar hand om övergivna katter?

2. VEM TAR HAND OM PROBLEMET? Djurskyddsärenden rörande hemlösa katter hamnar idag hos länsstyrelsen och/eller polisen. Ideella föreningar som driver katthem tar också ett mycket stort ansvar.

När kan man kastrera en honkatt?

Lämplig tid att kastrera en hankatt är när han är 4 – 6 månader gammal. Kastrering av hankatt är ett relativt enkelt ingrepp. Det innebär att testiklarna opereras bort via två små snitt i pungen. Blodkärlen som har försörjt testiklarna knyts av.

Får man ta en hemlös katt?

Om kattens ägare inte går att hitta Har du inte möjlighet att själv ta dig an katten så ska du kontakta polisen, som i sin tur avgör om den ska placeras på ett katthem.

Relaterade inlägg: