Vad gjorde Alfred Nobel?

Innehållsförteckning

Vad gjorde Alfred Nobel?

Vad gjorde Alfred Nobel?

Alfred Nobel (1833–1896) är känd över hela världen som uppfinnaren av dynamiten och skaparen av Nobelpriset. Men han var även en affärsman som byggde upp ett stort internationellt företag kring sina uppfinningar. Han levde större delen av sitt liv utomlands och var ofta på resande fot.

Vad gjorde Alfred Nobel i Karlskoga?

Befolkningen i trakten tyckte inte om det så Alfred Nobel började söka efter en plats där man kunde experiementera med krut och provskjuta utan problem. Han fann lösningen i AB Bofors-Gullspång i Karlskoga. Där fanns en fabrik med modern maskinpark som tillverkade kanoner.

Var dog Alfred Nobel?

Sanremo, Italy Alfred Nobel/Place of death

Vad tycker du om Alfred Nobel?

Nobel skulle varit stolt och glad om han visste det. Han hade säkert också gillat fredspriset, även om många tycker att fel människor får det. att prata om olika sätt att få fred.

Hur mycket pengar hade Alfred Nobel när han dog?

Nobels död och arv Trots sin svaga hälsa hade Alfred Nobel mycket energi. Kreativiteten var hans stora drivkraft. År 1894 ägde han eller hade en hög position i 93 företag i hela Europa. Vid sin död i italienska San Remo 1896 hade han en förmögenhet på 33 miljoner kronor, en nästan ofattbar summa på den tiden.

Vem var Alfred Nobel gift med?

Alfred Nobel
Känd förUppfinnare av dynamiten, Nobelpriset
Noterbara verkNobelpriset och dynamit
Makeogift
FöräldrarImmanuel Nobel d y, Andriette Nobel
Utmärkelser

I vilket land dog Alfred Nobel?

Sankt Petersburg Sverige Alfred Nobel/Places lived

Relaterade inlägg: