Vad består kimchi av?

Innehållsförteckning

Vad består kimchi av?

Vad består kimchi av?

Ingredienser

  • 1 1/2 kg salladskål.
  • 1 1/2 dl salt.
  • 250 g rättika.
  • 2 msk finriven färsk ingefära.
  • 3 msk pressad vitlök.
  • 3 dl finhackad purjolök.
  • 5 msk chilipeppar.
  • 1 msk socker.

Hur luktar kimchi?

Efter två dygn ska kålen plockas upp, läggas i lufttät burk och ställas i kylen i en vecka. Om kålen luktar ruttet efter veckan i kylen har det bildats ohälsosamma bakterier i den, då måste du kasta den.

Vad Ärkimchi?

Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.

Vad kommer kimchi ifrån?

Kimchi (koreanska: 김치), andra stavningar gimchi, kimchee, eller kim chee, är en traditionell koreansk fermenterad rätt som ofta baseras på kinakål. Det är även Nordkoreas nationalrätt. Kimchi kan också referera till grönsaksrätter som inte är fermenterade.

Hur vet man om Kimchin är dålig?

Lukten och smaken är avgörande och som med alla livsmedel: det som luktar dåligt bör inte ätas. Det finns ett undantag: kimchi är känt för sin starka doft. Lita också på din smakkänsla och prova försiktigt. Smakar det inte bra så släng de fermenterade grönsakerna.

Varför jäser inte Kimchin?

Kålen bör nu ligga helt täckt av vätska. Om den vätskar sig för dåligt kan man slå över lite saltlag (1-2%) för att täcka den. Tänk dock på att spara lite luft i burken då jäsningen kommer att göra att nivån senare stiger. Ställ sedan kimchin i rumstemperatur i två veckor.

Vad kan man Fermentera?

Fermenterad mat som surkål, kimchi, kombucha och yoghurt är livsmedel som innehåller mjölksyrabakterier. De har bland annat effekten att de hämmar och tar död på oönskade bakterier. Mjölksyrabakterierna ökar dessutom upptaget av flera viktiga vitaminer och mineraler.

Kan kimchi bli dålig?

När du öppnat burken så avgör lukt o smak hur länge du kan äta den. Minst 3 veckor tycker vi den ska hålla sig, men ibland mycket längre. Så länge det luktar och smakar gott så kan du äta av den!

Relaterade inlägg: