Är troll onda?

Innehållsförteckning

Är troll onda?

Är troll onda?

Begreppet troll figurerar i den fornnordiska mytologin, men ofta i koppling till jättar. ... Med andra ord, ett generellt begrepp för vad som ansågs som onda väsen. Trollen kunde variera högst avsevärt både i storlek, utseende och lynne. Ibland sades trollen vara mycket lika människor och ibland totalt väsensskilda.

Vad tycker troll om?

De gillar grodor, ormar, småkryp och annat som vi tycker är äckligt. Men de gillar också människomat som korvar och öl. 5. De flesta troll lever under marken eller inuti berg, där de har stora salar.

Hur ser ut troll?

Det finns många uppgifter om hur trollen ser ut. Ofta är de apliknande, ludna, illaluktande varelser med stora fötter och kolik- nande svansar. De beskrivs ha långa öron och näsor, ögon som glödande kol och långa fingrar. Andra sägner talar om trollen som människolika och till och med vackra.

Hur skyddar man sig mot troll?

Trollen bor under marken, i berg och djupt under kullar dit de ibland rövar bort människor och deras barn. En bit rent stål kan skydda mot trollen, kanske i form av en nyckel, en bordskniv eller allrahelst ett riktigt trollkors.

Hur ser riktiga troll ut?

I folktron kunde trollen ha olika utseenden och de skiftade gestalt som det passade för ögonblicket. Ibland såg de ut som vanliga människor, bara mycket vackrare och mer välklädda. Ofta blev de osynliga genom att använda en speciell hatt. De ansågs mycket listiga och tjuvaktiga.

Vad gillar inte troll?

Trollen är väldigt bra på att gömma sig och är mycket svara att få syn på. De sägs även vara rädda för ljudet ifrån kyrkklockor. De gillar inte och klarar inte av dagsljus, det betyder att de endast är aktiva under natten. Med andra ord ska du hålla utkik efterdom när det är mörkt ute.

Hur ser ett troll ut?

Folktrons troll liknade snarare oss människor, men det var ändå något som avslöjade att de inte tillhörde mänskovärlden. Det kunde vara oproportionerligt stora öron, en stor näsa eller kanske rent av en svans som stack fram. Ibland sades trollen även vara väldigt vackra eller ha ovanligt fina kläder.

Hur många tår har ett troll?

Trolls utseende Många troll har kraftiga kroppar, andra bara tre tår och tre fingrar.

Relaterade inlägg: