Vad gjorde Jonas Birgersson?

Innehållsförteckning

Vad gjorde Jonas Birgersson?

Vad gjorde Jonas Birgersson?

Carl Jonas Birgersson, född 21 november 1971 i Lund, är en svensk IT-entreprenör. Han grundade IT-konsultföretaget Framtidsfabriken (Framfab) där han även var VD och koncernchef. Han grundade även Framtidsfabrikens dotterbolag Bredbandsbolaget och var dess styrelseordförande.

Vad gör Birgersson idag?

Jobbar fortfarande med parhästen från Framfab Tillsammans omsätter bolagen runt 50 miljoner kronor där Viaeuropa står för den överlägset största delen av försäljningen. Under 2019 omsatte Viaeuropa 45 miljoner kronor och gjorde en vinst på 4,5 miljoner kronor.

Vad hände under IT-bubblan?

IT-bubblan eller IT-boomen är en period under senare delen av 1990-talet och några år in på 2000-talet, då relativt nystartade bolag, så kallade dotcom-bolag med fokus internet och/eller mobiltelefoni växte sig stora kort tid, övervärderades och sedan tvingades i konkurs eller till försäljning vilket i sin tur ...

Vad menas med IT-bubblan och när sprack den?

I slutet av 1990-talet kastades gammal affärslogik och företagsmodeller åt sidan. In klev unga entreprenörer som menade att internet skulle komma att förändra allt. I år är det 20 år sedan den så kallade it-bubblan sprack. ...

Vem startade Bredbandsbolaget?

Jonas Birgersson Mattias SöderhielmJan-Erik FiskeJan Nilsson Bredbandsbolaget/Founders

Vad är det som gör att börsen kraschar?

Börskrasch är en beteckning på den situation som uppstår på en aktiebörs då aktiernas värde rasar mycket kraftigt. I denna situation försöker många sälja och få vill köpa, vilket ytterligare bidrar till sjunkande kurser. Börskrascher kan leda till finanskriser om inte åtgärder sätts in.

När var senaste börskraschen?

Från den 19:e februari till den 23:e mars 2020 föll Stockholmsbörsen med 34,6 procent. Detta fick många sparare att kliva ur marknaden, då de såg hur mycket deras portfölj hade minskat i värde.

När köpte Telenor Bredbandsbolaget?

Sedan 2018 är Bredbandsbolaget en del av Telenor och hos oss hittar du snabbt och säkert bredband via fiber, telejacket (ADSL) och mobilnätet.

Vad hände med Bredbandsbolaget?

Telenor har under många år hört ihop med Bredbandsbolaget och Glocalnet, men det är inte förrän nu vi blir ett gemensamt bolag. I praktiken innebär det att vi kommer fortsätta leverera tv och bredband till samma kvalitet, hastighet och pris - men nu som Telenor istället för Bredbandsbolaget eller Glocalnet.

Relaterade inlägg: