Vad innebär det att vara brudtärna?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att vara brudtärna?

Vad innebär det att vara brudtärna?

Brudtärnans uppgift är att hjälpa bruden med en del förberedelser inför bröllopet samt med påklädning och dylikt på bröllopsdagen. Tärnan brukar själv stå för sina kostnader för kläder och skönhet, men om brudparet har speciella önskemål om kläder och utseende, står brudparet ofta för en del av utgifterna.

Vem ska man ha som brudtärna?

Brudtärnan är ofta brudens syster eller bästa väninna. Att vara brudtärna innebär att hjälpa bruden före och under bröllopsdagen med alla upptänkliga praktiska göromål samt naturligtvis hjälpa till att klä bruden inför bröllopet. Traditionellt bär bruden och brudtärnan liknande kläder.

Vad skriver man på kort till brudpar?

Vad skriver man på bröllopskortet?

  • “Lyckönskningar till brudparet”
  • “Grattis på bröllopsdagen”
  • “All lycka till i framtiden”
  • “Hjärtliga gratulationer på bröllopsdagen”
  • “Steget är taget, löftet är givet, glädje för dagen, lycka för livet”
  • “Kärlek, lycka, harmoni alla dagar önskar vi”

Hur många brudtärnor ska man ha?

Förr kallades brudtärnorna för brudpigor. De var oftast flera och hjälpte bruden med alla bestyr före och under bröllopsdagen. Det är bruden som bestämmer hur många tärnor hon vill ha, upp till tolv stycken, men idag är det vanligaste att hon väljer en person.

Kan en kille vara brudtärna?

Du som man ska självklart varken vara "tärna" som är en uteslutande kvinnlig benämning, eller best man till en brud. Best man är brudgummens stöd, ursprungligen vapendragare som står bredvid honom vid altaret när bruden förs dit av sin far. ... Brudgummens uppvaktning kallas marskalk, eller marskalkar i flertal.

Relaterade inlägg: