Vad använde man internet till förr?

Innehållsförteckning

Vad använde man internet till förr?

Vad använde man internet till förr?

Internet handlade från början om att få datornätverk att kommunicera. World Wide Web uppfanns 1991 av britten Tim Berners-Lee. Plötsligt kunde man göra egna hemsidor och surfa runt bland andras på nätet. Våra liv fylldes av brandväggar, gränssnitt, buggar och byte.

När skickades det första meddelandet över arpanet?

Milstolpar från internethistorien 1969 – världens första meddelande skickas mellan två datorer på Arpanet, internets föregångare. 1971 – det första e-postmeddelandet skickas.

När internet kom till Sverige?

På försommaren 1984 får Sverige en första nod i internet, genom forskningsassistenten Ulf Bilting på Chalmers i Göteborg kopplar upp en dator till Internet. För svensk del handlar internets utveckling under 1980-talet främst om universiteten.

Hur kom internet till?

Bob Kahn Vint Cerf Internet/Inventors

Hur var det innan internet?

Innan internet fanns kunde man ringa till en BBS (”Bulletin Board System”). Eller ja, man låter sin dator ringa till en BBS. Att koppla upp sig till en BBS är som att gå in på en webbsida. Du kan få nyheter, ladda ner filer, chatta med folk och spela spel.

Vilka skapade arpanet?

Arpanet – Advanced Research Projects Agency Network. Ett nätverk skapat av det amerikanska försvaret under kalla kriget, och en föregångare till dagens internet. TCP/IP – en standard för datakommunikation. Det är en förkortning av Transmission Control Protocol/Internet Protocol.

När uppfanns arpanet?

Defense Advanced Research Projects Agency ARPANET/Inventors

Relaterade inlägg: