Vart hittar jag mitt intyg om graviditet?

Innehållsförteckning

Vart hittar jag mitt intyg om graviditet?

Vart hittar jag mitt intyg om graviditet?

Be barnmorskan, läkaren eller sjuksköterskan om ett intyg om graviditet. Skicka in sitt intyg om graviditet till Försäkringskassan.

Vad får man ut i Graviditetspenning?

Hur mycket pengar får man i graviditetspenning? Om du inte kan jobba och har rätt till ersättning så kan du knappt 80% av din sjukpenninggrundande inkomst delat med 365 dagar. Du får dock maximalt 741 kronor per dag (2019).

Vart ska jag skicka sjukintyg till Försäkringskassan?

Om du känner dig osäker på om intyget har kommit in till Försäkringskassan kan du se detta genom att logga in på Mina sidor. Du kan också själv skicka in läkarintyget digitalt till Försäkringskassan via Mina intyg på hälso- och sjukvårdens webbplats 1177 (Vårdguiden).

Har inte fått Moderskapsintyg?

Kan vara bra att veta att man kan be om moderskapsintyg redan efter första ultraljudet som många gör i vecka 10-12. Annars brukar man väl få det först efter UL i V 18-20. Det kan ju snabba på hela processen att få alla papper i ordning om man tex har bråttom och ansöker om gravpenning.

Kan man få graviditetspenning och föräldrapenning samtidigt?

Föräldrapenning och graviditetspenning. Alla kvinnor har rätt att ta ut föräldrapenning under graviditetens två sista månader. Den som har ett särskilt tungt eller riskfyllt jobb kan du ha rätt till så kallad graviditetspenning under samma period. Vid svåra komplikationer eller sjukdom har du rätt till sjukpenning.

Vilka sidor av läkarintyget ska arbetsgivaren ha?

Arbetsgivaren har inte rätt att kräva den del av ditt sjukintyg där din sjukdom anges. ... Arbetsgivaren måste också få information om sjukperioden. Ett tips kan vara att lämna in båda sidorna av sjukintyget till arbetsgivaren men maskera de delar där din sjukdom anges.

Relaterade inlägg: