Hur kommunicerade man på bronsåldern?

Innehållsförteckning

Hur kommunicerade man på bronsåldern?

Hur kommunicerade man på bronsåldern?

4. Under alla tider har människor kommunicerat med varandra. På stenåldern använde man sig av bilder som man målade på grottväggar. Några av de allra mest kända målningarna finns i Lascaux-grottan i sydvästra Frankrike.

Vad gjorde man på bronsåldern?

bronsåldern levde människor i små grupper. Man livnärde sig på boskapsskötsel, jakt och fiske och bodde tillsammans i ett eller flera långhus som man delade med sina tamdjur. Nötboskap, får och getter var sannolikt de vanligaste husdjuren.

Hur pratade man på stenåldern?

Det finns inga bevarade spår efter hur människorna talade på stenåldern i det område som idag är Sverige. Forskare menar dock att det finns vissa ”urord” som inte förändrats så mycket över tid.

Hur såg husen ut på bronsåldern?

* Man kan inte säkert säga hur husen såg ut på bronsåldern, men taken var förmodligen täckta av halm. Byggnaden hade en trästomme och husen var täckta av lera. * Hällristningar visar hur bronsåldersfolket levde. De hade inget skriftspråk, utan ristade bilder.

Vilket år var bronsåldern?

3300 f.Kr. Bronze Age/Start dates

Vilka verktyg använde man på bronsåldern?

Bronsålderns hantverkare förfogade över ett stort urval av verktyg tillverkade framförallt i sten, horn och ben. I något fall hade de under den yngre bronsåldern råd med bronsverktyg. Verktygen bestod av yxor av sten eller brons av olika storlekar och former, både räteggade och tväreggade.

Vilket årtal var bronsåldern?

3300 f.Kr. Bronze Age/Start dates

Relaterade inlägg: