Vad betyder två fingrar i luften?

Innehållsförteckning

Vad betyder två fingrar i luften?

Vad betyder två fingrar i luften?

V-tecknet[redigera | redigera wikitext] V-tecknet är en gest med handen där pekfingret och långfingret ställs upp och hålls isär, medan resten av fingrarna i handen är knutna. Med handflatan inåt, i Storbritannien och en del andra länder, är det en obscen och förolämpande gest.

Vad betyder tre fingrar upp?

Tre fingrar står även för frihet, jämlikhet och broderskap – Frankrikes motto. Enligt Thailändsk media ska de tre fingrarna spritt sig så snabbt att ledare för militärkuppen nu varnar för gripanden om fler än fem personer samlas och tillsammans utövar gesten.

Vad betyder tummen upp i Grekland?

"Tummen upp" ses traditionellt som en mycket ful gest i Mellanöstern och kan tolkas som exempelvis "stoppa upp den här". Gesten uppfattas på liknande sätt även i delar av Västafrika, Sydamerika (undantaget Brasilien), Ryssland, Australien, Grekland och Sardinien.

Vad betyder lillfingret?

Vad betyder 🖕 Denna emoji föreställer en knuten hand med långfingret pekande rakt uppåt, och handryggen mot åskådaren. Den pekar helt enkelt finger, eller ger fulfingret som man säger. Används framför allt för att förolämpa andra människor.

Vad betyder olika gester?

Gester (uttal: [∫es´t]) är ett icke-verbalt kommunikationsmedel, en sorts kroppsspråk där kroppsdelars positioner och rörelser kan användas för att överföra ett budskap. Gester och kroppsspråk används ofta i kombination med tal, för att förstärka och förtydliga det verbala budskapet.

Relaterade inlägg: