Vad kostar ett ID kort hos Skatteverket?

Innehållsförteckning

Vad kostar ett ID kort hos Skatteverket?

Vad kostar ett ID kort hos Skatteverket?

Du som är folkbokförd i Sverige och har fyllt 13 år kan ansöka om ett id-kort hos Skatteverket. Du måste kunna styrka din identitet, d.v.s. visa vem du är. Det kostar 400 kronor att ansöka om id-kortet. Du måste ha betalat ansökningsavgiften innan du besöker något av kontoren som utfärdar id-kort.

Vad är skillnaden på nationellt ID-kort och vanligt ID-kort?

Vad är skillnaden mellan pass och nationellt id-kort? Pass: Är en godkänd resehandling i hela världen, visumansökan kan tillkomma som inresekrav. Nationellt id-kort: Är en godkänd resehandling inom EU. Provisoriskt pass: Är en tillfällig resehandling då annan resehandling saknas.

Hur lång tid tar det att få ett id-kort Skatteverket?

Normalt tar det cirka två veckor innan id-kortet är färdigt. Om något i din ansökan måste utredas närmare kan det ta längre tid. När kortet är färdigt får du ett meddelande via brev eller sms från Skatteverket.

Hur kan man förlänga ID-kort?

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort genom att boka ett besök på ett av Skatteverkets servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort. När du är på plats på kontoret för att ansöka om id-kort, måste du visa ett kvitto på att du har betalat ansökningsavgiften.

Relaterade inlägg: