Vad används Blåklockan till?

Innehållsförteckning

Vad används Blåklockan till?

Vad används Blåklockan till?

Blommorna, med sin karaktäristiska klockform sitter antingen ensamma eller i mindre grupper längst upp i toppen av stjälken och kan bli fyra centimeter långa. Blomningen infaller mellan juni och juli och denna vackra variant av blåklocka är en uppskattad växt att odla i rabatt, pallkrage, kruka eller balkonglådor.

Var trivs Blåklockan?

När blåklockorna ska planteras ut på sin växtplats trivs de i sol till halvskugga i näringsrik trädgårdsjord men växer också bra på magrare jordar, vilket vi ser när de sprider sig på ängar, vallar och i stenpartier. Jorden bör vara väldränerad − blåklockor trivs inte med att stå konstant fuktigt.

Hur sprider sig Blåklockan?

Blommor för naturtomt, äng, rabatt och kruka. Det finns ett- och tvååriga sorter av blåklockor men flertalet är perenna, alltså fleråriga. De flesta frösår sig villigt, vilket gör att vi inte tänker så noga på hur deras växtcykel ser ut – de kommer tillbaka år efter år i vilket fall som helst.

Finns blåklocka i hela Sverige?

Liten blåklocka är vanlig i hela landet. Vanlig på torra öppna, ogödslade marker i större delen av Sverige och är en karaktärsart i det i gamla odlingslandskapet. Liten blåklocka förekommer även i fjällen, främst i kalkrika områden, på klippor mm, då ofta med enstaka stora blommor på varje planta.

När växer Blåklockan?

Större blåklocka är kanske den somrigaste av alla våra växter och som kan börja blomma i juni, och vara i blom till ända in i oktober.

Är stor blåklocka perenn?

Stor Blåklocka | Perenner | Campanula persicifolia | Impecta.

När så blåklocka?

Antal:
Portionsmängd:750 frö
Såtid:feb-sep
Grotid:1-3 mån
Blomtid/Skördetid:juni-juli
Årighet:Flerårig

Vad heter Blåklockan på latin?

Campanula rotundifolia Harebell/Scientific names

Är Prärieklocka giftig?

Prärieklocka - Fakta & Skötselråd Blommorna är enkla eller dubbla och finns i färgerna rosa, vit, lila och blå. De passar lika bra som en enhetlig bukett som tillsammans med andra blommor. Prärieklocka är en allergivänlig blomma vilket betyder att det är en blomma som kan uppskattas av alla.

När blommar stor blåklocka?

Den stora blåklockan kan bli mellan cm hög. Dess klockliknande, vanligen blå blommor, kan bli 3,5 centimeter långa och sitter i glesa klasar på upprätta stjälkar. Blomningen inträffar under högsommaren.

Relaterade inlägg: