Hur länge dålig i magen efter magsjuka?

Innehållsförteckning

Hur länge dålig i magen efter magsjuka?

Hur länge dålig i magen efter magsjuka?

De allra flesta som har magsjuka behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över efter några dagar. Kontakta en vårdcentral eller ring telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning om något av följande stämmer in på dig: Du känner dig mycket trött och svag. Du har haft diarré i mer än en vecka.

Hur länge kräkas magsjuka?

Annons: När man kräks så känner man sig i de flesta fall också illamående och trött. Vid magsjuka eller liknande så går det oftast över efter några dagar, men det kan också finnas andra orsaker som gör att man kräks.

Hur länge varar magsjuka hos barn?

I de flesta fall går magsjuka över efter några dagar. Ibland kan du behöva söka vård. Om ditt barn är yngre än sex månader och kräks och har diarré mer än en enstaka gång behöver du söka hjälp. Det gäller också om barnet är yngre än ett år och har diarré flera gånger på en dag.

Hur lång tid tar det innan man blir matförgiftad?

Symtom kan ibland uppträda inom ett dygn (till exempel norovirus) men det kan också ta flera dagar (till exempel salmonella) till veckor (till exempel listeria). Därför kan det vara svårt att veta när och av vad man blev smittad. En person som blivit matförgiftad genom infektion kan smitta andra.

Relaterade inlägg: