Vad gör Emil i Lönneberga i dag?

Innehållsförteckning

Vad gör Emil i Lönneberga i dag?

Vad gör Emil i Lönneberga i dag?

Emil i Lönneberga är en av Astrid Lindgrens litterära figurer, en pojke i åttaårsåldern som är berömd för att han hittar på bus ("hyss"), men innerst inne är en snäll pojke. Familjen Svensson och deras anställda bor på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland.

Hur ser Emil och Ida ut idag?

Som lillasyster Ida till busfröet Emil i Emil i Lönneberga blev Lena Wisborg känd för hela svenska folk. Efter några roller som barn valde hon att lägga skådespeleriet bakom sig, och tog sig an en annan karriär. Så här ser Lena Wisborg Candinger ut som vuxen.

Hur gammal är Ida idag?

Ida har 238 dagar kvar till sin födelsedag som infaller på en tisdag, då hon fyller 24 år. Idag är hon 23 år, 4 månader och 5 dagar gammal.

Vad gör Emil i snickerboa?

Han slår vakt om sitt revir och är så härligt oberoende när han sitter i Snickerboa och täljer gubbar. Jag är själv oduglig i alla gäng och grupper. När jag jobbar gör jag som Emil. Sopar rent omkring mig.

Hur ser Astrid Lindgrens skådespelare ut idag?

Efter filmerna ville hon inte fortsätta med skådespeleriet och idag jobbar hon som projektledare på en reklambyrå. Liv Alsterlund, 41, spelade Lisabet. Hon fortsatte som barnskådespelare ett litet tag och medverkade både i filmer, teater och tv-serier. Hon har gått en mediautbildning vid Stockholms universitet.

Vad blev Emil i Lönneberga när han blev stor?

Hon ringde en juldag tror jag det var, och läste upp det första kapitlet och då sa min fru att det låter ju som vår son Torbjörn. Så i mycket fick han bli modell för Emil.”

Relaterade inlägg: