Måste man betala Ellevio?

Innehållsförteckning

Måste man betala Ellevio?

Måste man betala Ellevio?

Alla som använder el kallas elanvändare. Du som elanvändare är alltid kund hos två företag. Ett elnätsföretag (till exempel Ellevio), ... dit du betalar för den el du använder.

Vilka områden har Ellevio?

Ellevio äger driver och utvecklar region- och lokalnät på västkusten, i Värmland, Närke, Skaraborg, Dalarna, Gävleborg och Stockholmsområdet och har därmed ansvar för att föra över el till elanvändare i dessa områden.

Vad är skillnaden mellan Fortum och Ellevio?

En gång i tiden var Ellevio och Fortum ett och samma företag men 2015 sålde Fortum elnätet och Ellevio bildades för att ta över ansvaret. ... Dock behöver de kunder som har autogiro teckna om det hos EllevioEllevio får ny betalningsmottagare och bankgironummer.

Varför två elräkningar Ellevio?

Tidigare har du fått din elkostnad från Ellevio och Fortum på en och samma faktura. Det betyder att du från och med den 1 april kommer få en faktura från ditt elhandelsföretag för elen du använt och en faktura från oss för elnätet och leveransen av elen hem till dig. ...

Vilka äger regionnätet?

Regionnäten ägs av större elnätsföretag. Regionnätet använder vanligtvis spänning på 130 kilovolt (kV).

Hur många kunder har Ellevio?

Vi äger, driver och utvecklar regionala och lokala elnät och distribuerar el med 99,98 procents pålitlighet till drygt 960 000 kunder i Sverige. Vårt elnät är totalt 7 750 mil långt vilket motsvarar nästan två varv runt jorden.

Hur fungerar det med elavtal?

Du behöver ha två avtal för att få el, ett för att använda elnätet och ett för att köpa elen du använder. Avtalet du ingår för att använda elnätet tecknar du med elnätsföretaget som äger elnätet där du bor, du kan alltså inte välja vilket företag du vill teckna detta avtal med.

Relaterade inlägg: