Hur blir man barnkirurgi?

Innehållsförteckning

Hur blir man barnkirurgi?

Hur blir man barnkirurgi?

Den barn- & ungdomskirurgiska verksamheten i Lund är en av landets fyra barnkirurgiska enheter som bedriver högspecialiserad kirurgisk vård på barn och kan utbilda specialister i barn- och ungdomskirurgi. Specialistutbildning till barn- & ungdomskirurg tar minst 5 år och är kompetensbaserad.

Hur är det att jobba som barnläkare?

Som barnläkare / pediatriker träffar du barn med olika besvär och arbetsuppgifterna skiljer sig. I barnläkarens arbete ingår ofta att informera patienten och de närstående om till exempel behandlingsmöjligheter och biverkningar av mediciner. ... Även sjukintyg och recept på mediciner ska skrivas ut.

Vad gör en hjärnkirurg?

Kirurgiska ingrepp brukar kallas operation och kan ha som syfte att laga invärtes delar av kroppen, avlägsna sjuk vävnad eller att sätta in något, exempelvis en pacemaker. En kirurg måste kunna kombinera sina medicinska kunskaper med mänsklig förståelse.

Vad krävs för att bli barnläkare?

För att bli barnläkare måste du först utbilda dig till läkare på universitet/högskola. Den utbildningen är 5,5 år lång. Antagningspoängen för läkarprogrammet kan se olika ut beroende på var i Sverige du studerar men oftast ligger det mellan 21,5-22,5 poäng och det är hög konkurrens för platserna till läkarprogrammet.

Vad tjänar en Barnkirurg?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201571 000 kronor79 000 kronor
201672 500 kronor77 300 kronor
201775 100 kronor80 300 kronor
201874 800 kronor79 400 kronor

Hur mycket får en barnläkare?

Medianlönen för alla speci alistkompetenta läkare är 63 500 kronor i månaden. Lägst medianlön har barn och ungdomsmedicin, 60 200 kronor i månaden.

Vilken utbildning krävs för att bli kirurg?

Vägen för att bli kirurg ser ut som följer:

  1. Tre år på gymnasiet.
  2. Fem och ett halvt år på läkarprogrammet på högskolan/universitetet.
  3. Ett och ett halvt år AT-tjänstgöring.
  4. Fem års specialisering till kirurg (eller flera andra val).
BE

Vilken linje ska man gå för att bli barnläkare?

Då är det Naturvetenskapsprogrammet med natur inriktning som kan ge dig den behörigheten. Efter läkarutbildningen gör man sedan Allmäntjänstgöring, AT, som ligger mellan 18-21 månader.

Relaterade inlägg: