Hur lång utbildning Besiktningstekniker?

Innehållsförteckning

Hur lång utbildning Besiktningstekniker?

Hur lång utbildning Besiktningstekniker?

Yrkesutbildning (AUB) – rikttid 55 dagar Utbildningen genomförs med teoretiska och praktiska moment bestående av övningsmoment och färdighetsträning. Du ska genom utbildningen få den kompetens och certifiering som behövs för att kunna få ett arbete som besiktningstekniker efter avslutad kurs.

Hur mycket tjänar en besiktningstekniker?

Marknadslönen 2021 ligger i intervallet 29 0 kronor per månad för besiktningstekniker som utför besiktning av fordon. Utför besiktning av fordon. Den grundläggande uppgiften är att bidra till en bättre trafiksäkerhet, en bättre miljö och till en bättre bilekonomi för trafikanterna.

Vad är en besiktningstekniker?

En besiktningstekniker är anställd hos ett besiktningsorgan för att utföra besiktningar på fordon. Certifiering får ske för en eller flera behörighetsklasser enligt Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om krav på utbildning och kompetens för certifiering av besiktningstekniker (TSFS 2010:90).

Vad krävs för att bli Bilbesiktare?

Grundutbildningen för bilmekaniker / fordonsmekaniker finns inom gymnasieskolan, på Fordons- och transportprogrammet. Programmet finns vid både kommunala som fristående skolor. Vuxenutbildning brukar finnas inom komvux och liknande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskola.

Vad krävs för att jobba på Bilprovningen?

Nyanställda besiktningstekniker får en individuellt anpassad utbildning på 5–8 veckor utifrån tidigare förkunskaper. Kursen avslutas med ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. För att säkra motivation och kvalitet är fortbildning avgörande. Därför satsar Bilprovningen mycket på kompetensutveckling.

Hur blir man fordonstekniker?

Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Fordons- och transportprogrammet, motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux.

Vad tjänar en besiktningsman Bygg?

41 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar en besiktningsman hus?

41 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad behöver man gå för utbildning för att bli besiktningsman?

Första steget för att bli av SBR godkänd besiktningsman inom entreprenadbesiktning är att ansöka om plusmedlemskap i SBR. Krav är att lägst ha en godkänd ingenjörsexamen, som ska ha avlagts vid en statlig, kommunal eller enskild teknisk läroanstalt. Det går också bra med en likvärdig utbildning.

Relaterade inlägg: