Hur funkar en avfärgning?

Innehållsförteckning

Hur funkar en avfärgning?

Hur funkar en avfärgning?

En avfärgning kan inte användas för att bleka håret. Den tar endast bort färgen. Vill du få en ljusare hårfärg än din naturliga färg får du använda ett blekmedel efter du har gjort avfärgningen. Viktigt att veta är att en avfärgning inte fungerar om du har färgat ditt hår med henna.

När ska man avfärga håret?

Är håret i ”bra” skick så brukar det ta minst tre gånger för att bli snyggt ljus. Jag brukar rekommendera två-tre månader i mellan färgningarna. Under tiden ska kunden ha bra produkter samt ta hand om håret oförskämt bra. Om detta inte görs så kommer det ta extra lång dit.

Vad händer när man Avfärgar håret?

Avfärgning är något som man inte ska förväxla med blekning av håret, som orsakar större slitage på håret än vad som är nödvändigt när man endast vill få en ljusare ton eller annan färg på håret än den man har idag eftersom att det avfärgningen gör är att dra ut de pigment som man kemiskt har tillsatt håret.

Kan man avfärga håret hemma?

Blanda bikarbonat och schampo i en skål, lika mycket av varje produkt och massera in blandningen i ditt duschade hår. Se till att få mycket lödder och låt mixen sitta i några minuter. Skölj ur och du kommer högst troligt att se hur färg rinner ner tillsammans med vattnet.

Vad är avfärgning av hår?

En avfärgning är något du kan göra när du, av en eller annan anledning, har tröttnat på din nuvarande färgade hårfärg och vill ta bort den, justera den ett par nyanser eller byta ut den.

Hur mycket skadar avfärgning?

Det som avfärgning ska göra är att den ska ta bort pigment och om vi ska vara rent krassa så sliter den behandlingen på håret likväl som en blekning gör. En avfärgning kommer skapa slitage i håret.

Hur ofta kan man avfärga håret?

Vid behov kan du upprepa behandlingen upp till 3 gånger, men se alltid till att ditt hår mår bra innan du gör en avfärgning. Det är mildare för håret att göra en avfärgning än en blekning men håret kan ändå slitas av behandlingen. Det kan finnas flera anledningar till att resultatet inte blev som du tänkt.

Är avfärgning bra?

En avfärgning, avfärgar redan färgat hår och är en lättare blekning. Så om du vill justera det redan färgade håret någon eller några toner åt det ljusare hållet så kan en avfärgning fungera bra.

Hur får jag bort det blåa i håret?

Har du överdoserat silverschampo så att håret skiftar i blått, grönt eller lila? Du är inte ensam. Här är frisörens bästa tips. Silverschampo kan vara en riktig lifesaver om du vill neutralisera gula pigment i håret och en kallare hårfärg.

Hur gör man hemmagjord avfärgning?

Precis vad du behöver nu! Bakpulver – Är en av de mest vanliga (och effektiva) ingredienserna i hemmakurer för blekning. Lime – Syran i både lime och citronsaft är känt för sina blekande egenskaper. Jag använde lime eftersom jag hade det hemma, men även citron ska fungera super i denna hemmakur.

Relaterade inlägg: