Hur blir man kontrollant?

Innehållsförteckning

Hur blir man kontrollant?

Hur blir man kontrollant?

Första steget i att bli kontrollant är att gå en utbildning till PC-kontrollant. Utbildningen anordnas av Transportstyrelsen och är indelad i en teoretisk del samt en praktisk del och avslutas med en kompetensbedömning.

Vad händer om man inte har biljett på SL?

Vad som händer om du inte visar upp en giltig biljett Om du inte kan visa upp en giltig biljett vid en biljettkontroll måste du betala en tilläggsavgift på 1500 kronor.

Hur mycket tjänar en kontrollant?

30 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vilka jobbar på en flygplats?

Några olika jobb på en flygplats

  • Butiksbiträde/säljare/restaurangpersonal. På en större flygplats finns en mängd olika butiker och restauranger som alla kräver bemanning. ...
  • Flygplatskontrollant. ...
  • Flygingenjör. ...
  • Flygledare. ...
  • Flygplatsbrandman. ...
  • Bagagehanterare.

Måste man visa SL biljett?

Så lyder SL:s regler Du är skyldig att visa upp att du har en giltig biljett och lämna över den. ... Om du inte kan visa upp en giltig biljett måste du betala en tilläggsavgift på 1500 kr. Du måste också betala för en enkelbiljett utöver tilläggsavgiften.

Kan man köpa biljett på bussen SL?

Biljett på engångskort 51 kr Du kan köpa den i förväg, sista datum som du kan använda biljetten är tryckt på baksidan av kortet. Biljetten gäller i 75 minuter från det att du startar biljetten genom att läsa av den på kortläsaren ombord på bussen, i spärren, på SL-stolpen, eller hos konduktören.

Relaterade inlägg: