Vad menas med bok med redaktör?

Innehållsförteckning

Vad menas med bok med redaktör?

Vad menas med bok med redaktör?

En del böcker är samlingsverk där det finns en eller flera redaktörer som ansvarar för sammanställningen och urvalet av texter. De olika kapitlen har olika författare.

Vad gör en redaktör på ett bokförlag?

Förlagsredaktören ansvarar för att en författares verk kommer ut på marknaden. ... Förlagsredaktören arbetar ofta ensam men har samtidigt nära kontakt med författare, formgivare illustratörer och korrekturläsare. På ett smidigt sätt ska förlagsredaktören kunna hantera författarens vilja och samtidigt föreslå förändringar.

Vad gör en Bokredaktör?

Det är redaktören som i nära samarbete med författaren eller översättaren svarar för den närgångna granskningen av texten för att hitta språkfel, faktafel och brister i logik och konsekvens. Är det en illustrerad bok ansvarar redaktören, eller i vissa fall bildredaktören, för anskaffningen av de bilder som behövs.

Hur refererar man till en bok med redaktör?

I Redaktör(ernas) efternamn och förnamn (red.). Boktitel. Upplaga (om ej 1:a upplaga). Förlagsort: Förlag, kapitlets sidnummer.

Vad är skillnaden på redaktör och författare?

Viktigt att komma ihåg är att redaktörens kommentarer och ändringar är rekommendationer. Det är författaren som bestämmer över sitt manus, och som författare kan du välja att följa redaktörens råd eller att inte göra det. Rent praktiskt jobbar många redaktörer idag i Word, genom verktyget Spåra ändringar.

Vad gör en redaktör på en tidning?

Tidningsredaktör. Redaktörens jobb går ut på att sätta passande rubriker till olika slags texter. Att skriva om andras texter är en stor del av redaktörens arbete. Då slipar man texterna och tar bort sådant som är onödigt.

Vad gör en bokförlag?

Det kan nog se olika ut på olika förlag, men i huvudsak planerar förläggaren utgivningen, det vi kallar för ”utgivningslistan”. I det arbetet ingår att läsa och bedöma text, utveckla manus, hitta nya författare, hitta utländska manus, göra kalkyler, budget, arbeta med marknadsföring, skriva säljtexter med mera.

Vad krävs för att bli översättare?

Facköversättare (eller helt enkelt översättare) är – till skillnad mot auktoriserad translator – ingen skyddad yrkestitel. Det innebär att det inte finns någon obligatorisk studiegång eller något prov som du måste klara av innan du får kalla dig facköversättare.

Hur blir man en editor?

Professional Video Editor ger dig specialiserade kunskaper inom allt det teoretiska och framförallt praktiska som med ett samlingsnamn kallas postproduktion. Utbildningen kombinerar kurser inom videoredigering, dramaturgi/storytelling, musik samt grafisk animation.

Relaterade inlägg: