Vad gör man som biomedicinsk analytiker?

Innehållsförteckning

Vad gör man som biomedicinsk analytiker?

Vad gör man som biomedicinsk analytiker?

Kort om biomedicinsk analytiker Biomedicinska analytiker (BMA) ansvarar för en stor del av den bakomliggande diagnostik som krävs för att läkarna ska kunna bedöma om en patient har en viss sjukdom, hur utbredd den är samt om en genomförd behandling gett resultat.

Hur blir man klinisk fysiolog?

Biomedicinska analytiker utbildas inom högskolan på Biomedicinska analytikerprogrammet. Det finns flera inriktningar, dels mot laboratoriemedicin och dels mot klinisk fysiologi. Utbildningen leder till både yrkesexamen och kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap.

Hur utbildar man sig till biomedicinsk analytiker?

För att bli biomedicinsk analytiker krävs det att man studerar vid Biomedicinska analytikerprogrammet som är en treårig utbildning vid högskolor och universitet. En bra gymnasial utbildning för att bli biomedicinsk analytiker är Naturvetenskapsinriktningen på Naturvetenskapsprogrammet.

Vad gör man på klinisk fysiologi?

Klinisk fysiologi utför fysiologiska undersökningar av kroppens funktioner för att fastställa eller utesluta sjukdom, mäta grad av funktion samt följa effekt av behandling. Vi utför undersökningar på de flesta av kroppens olika organ.

Vart kan man läsa biomedicin?

Efter kandidatexamen kan du läsa vidare på ett masterprogram under två år, vilket gör dig behörig att börja en forskarutbildning. Vid Uppsala universitet finns det masterprogram inom bland annat biomedicin, forensisk vetenskap, molekylär medicin och infektionsbiologi.

Relaterade inlägg: