Vad tjänar en samordnare inom hemtjänsten?

Innehållsförteckning

Vad tjänar en samordnare inom hemtjänsten?

Vad tjänar en samordnare inom hemtjänsten?

39 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en enhetschef i kommunen?

Medianlönen för en enhetschef är 61 400 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik. En medianlön är den mittersta siffran i lönestatistiken för yrkesgruppen. Konkret innebär det att ena hälften av yrkesgruppen tjänar mindre, andra hälften tjänar mer.

Vad får man göra på APL?

Apl innebär att en del av utbildningen genomförs på plats hos en arbetsgivare. Syftet med apl är att förbereda eleverna för det kommande yrkeslivet och ge dem möjlighet att utveckla både yrkeskunskaper och en egen yrkesidentitet. Genom apl har eleverna chansen att uppleva arbetslivet på riktigt redan under skoltiden.

Varför är det viktigt med APL?

Apl är en del av yrkesutbildningen. Den är avgörande för att eleven ska bli väl förberedd för sitt yrke. Läraren ska planera för elevens lärande på arbetsplatsen i förhållande till målen för utbildningen.

Relaterade inlägg: