Vad innebär en borgensman?

Innehållsförteckning

Vad innebär en borgensman?

Vad innebär en borgensman?

Borgensman är någon som går i borgen för en skuld. Det innebär att en annan person åtar sig att betala tillbaka lånet och eventuella tillhörande avgifter om du inte kan. Långivaren kan kräva att du har en borgensman om de inte är säkra på att du kan betala tillbaka lånet på egen hand.

Hur fungerar Borgenslån?

Borgenslån – Låna med borgensman som säkerhet. Hur mycket vill du låna? ... Det är ett typ av lån som beviljas mot borgen där en borgensman förbinder sig att betala skulden om låntagaren själv inte kan betala. Borgensmannen blir på så sätt din säkerhet för lånet gentemot kreditgivaren.

Vad händer om borgensman inte kan betala?

Vid enkel borgen kan banken endast kräva pengar från borgensmannen ifall gäldenären inte kan betala. Ifall proprieborgen används kan banken direkt vända sig till dig eller borgenären för att driva in pengarna eftersom du då ansvarar såsom för egen skuld.

Hur länge måste man vara borgenär?

Förutom hyran kan det handla om betalningsansvar på grund av vanvård eller onormalt slitage av lägenheten. Borgensåtagande för ett hyresförhållande gäller normalt i högst tre år. Uppsägning av borgensåtagande Borgensmannen kan säga upp sitt borgensåtagande.

Hur fungerar det med Medlåntagare?

Att vara medlåntagare innebär att vara solidariskt ansvarig för hela lånet gentemot banken. Om den andra låntagaren inte betalar på lånet kommer banken att rikta betalningskraven mot dig som är medlåntagare.

Relaterade inlägg: