Hur mycket tjänar en budget och skuldrådgivare?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar en budget och skuldrådgivare?

Hur mycket tjänar en budget och skuldrådgivare?

46 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Var kan man få hjälp med sin ekonomi?

Du kan anlita vilken som helst rättshjälpsbyrå oberoende av din hemkommun. Såväl en privatperson som en småföretagare kan vända sig till ekonomi- och skuldrådgivningen. Syftet är att hitta en lösning för att sköta skulderna. Ekonomi- och skuldrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

Kan kommunen hjälpa med skulder?

Den kommunala budget- och skuldrådgivningen har skyldighet att hjälpa skuldsatta att få en överblick över sin ekonomi och ge praktiska råd om hur konsumenter ska hantera och prioritera sina skulder. Förutom att få hjälp att hantera skulder kan budget- och skuldrådgivningen ge allmän rådgivning om privatekonomi.

Vad gör en budget och skuldrådgivare?

Vad innebär budget- och skuldrådgivning? Grundidén med de kommunala budget- och skuldrådgivarna är att de genom olika former av ekonomisk rådgivning både ska bidra till att förebygga överskuldsättning och hjälpa skuldsatta personer att hitta en lösning på sina problem.

Kan man få skuldsanering om man är utan inkomst?

Det finns de som tror att man måste ha bra inkomst för att bli beviljad en skuldsanering, men så är det alltså inte. Även folk med en mycket låg inkomst har möjlighet att en skuldsanering. Lever på existensminimum.

Vem betalar för skuldsanering?

Borgensansvar och gemensamt ansvar för skulder Om du fått skuldsanering och någon gått i borgen för dig, har denna person kvar sitt betalningsansvar. Hen får betala resten av skulden, som du inte kan betala.

Får inte ekonomin att gå ihop?

Om du har svårt att din ekonomi att gå ihop kan kommunens budget- och skuldrådgivare hjälpa dig. De kan ge dig råd och konkreta förslag om hur du kan planera din ekonomi och hantera dina skulder. Tjänsten är gratis och rådgivarna har tystnadsplikt.

Vem kan hjälpa mig med mina skulder?

I de allra flesta fall går det att lösa. Sök hjälp och rådgivning hos en budget- och skuldrådgivare. Din kommun erbjuder kostnadsfri hjälp till skuldsatta personer och kan hjälpa till med en eventuell skuldsanering. Läs mer om skuldsanering här.

Kan socialtjänsten hjälpa till med skulder?

Hos socialtjänsten kan du även få hjälp med budget- och skuldrådgivning. ... Om du vill ha mer detaljerad information utifrån din egen situation får du vända dig till socialtjänsten i din kommun. Kontaktuppgifter till socialtjänsten hittar du enklast på din kommuns webbplats.

Hur löser jag mina skulder?

Vilka alternativ har jag?

  1. Avbetalningsplan - kontakta oss för att diskutera ett upplägg. I de allra flesta fall går det att lösa.
  2. Sök hjälp och rådgivning hos en budget- och skuldrådgivare. ...
  3. Samla lån och småkrediter - Prata med din bank och se om du kan samla dina lån och krediter för att minska månadskostnaden.

Relaterade inlägg: