Vad äger Castellum?

Innehållsförteckning

Vad äger Castellum?

Vad äger Castellum?

Castellum äger 552 fastigheter fördelade på 3,8 miljoner kvm kontor- och logistikyta i Sverige samt Köpenhamn och Helsingfors. Fastigheterna är belägnafrån citylägen till välbelägna arbetsområden med goda kommunikationer och utbyggd service.

Vad är Castellum?

Kastell av lat. castellum, det lilla lägret eller den lilla borgen, diminutiv av castrum, som ursprungligen betecknade det romerska härlägret men kan även betyda borg, befäst anläggning.

När bildades Castellum?

1993 Castellum/Founded

Hur många anställda har Castellum?

Castellum arbetar cirka 400 medarbetare.

Vilka fastigheter äger Castellum?

Det kommersiella beståndet består av 58 % kontor, 19 % samhällsfastigheter, 8 % logistik/lager, 5 % handel och 1 % lätt industri. Resterande 9 % består av projekt och mark. Fastigheterna är belägna från citylägen till välbelägna arbetsområden med goda kommunikationer och utbyggd service.

Vad är fastighetsbestånd?

Ett fastighetsbestånd är ett innehav av fastigheter. Det definieras ofta inom olika städer, eller områden inom städer om man vill vara ännu mer specifik.

Var finns Castellum?

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Vi växer med nya och befintliga kunders behov och deltar aktivt i utvecklingen av stadsdelar och städer.

Vad hette Castellum tidigare?

Castellum är Sveriges minsta stora fastighetsbolag. Tidigare hette vi Aspholmen, Briggen, Brostaden, Corallen, Eklandia och Harry Sjögren. De sex bolagen ingick i samma koncern och 2016 samlades vi tillsammans med Norrporten under gemensam flagg.

Hur blev Rutger Arnhult rik?

Arnhult gjorde, enligt magasinet Fastighetsvärlden, sitt första fastighetsköp 1996 genom att tillsammans med några andra investerare förvärva ett bostadsbestånd i Jönköping. Klövern har efter Arnhult övertagande växt kraftigt. Bolaget har bland annat förvärvat allt mer centrala fastigheter i de tre storstadsområdena.

Vad gör Hufvudstaden?

Hufvudstaden idag. Hufvudstadens fastighetsbestånd är helt koncentrerat till centrala Stockholm och Göteborg. Bolaget anger att marknadsvärdet på fastighetsbeståndet vid årsskiftet 2012/2013 var 23,1 miljarder kronor, fördelat på 19,2 miljarder i Stockholm och 3,9 miljarder i Göteborg.

Relaterade inlägg: